Ploieşti: Se dă verdictul în dosarul morţii Mădălinei Manole

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălina Manole s-a filmat în timp ce-şi lua adio
Mădălina Manole s-a filmat în timp ce-şi lua adio

Procurorii care anchetează cazul cântăreţei care s-a sinucis la 14 iulie 2010, dau, zilele acestea, verdictul. Surse apropiate anchetei susţin că s-a decis neînceperea urmăririi penale, fiind vorba de o sinucidere: artista s-a asfixiat după ce a ingerat Furadan.

După şase luni de cercetări, dosarul Mădălina Manole este pe ultima sută de metri. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care s-au ocupat de anchetarea cazului sunt pe punctul de a da soluţia: a fost vorba de sinucidere.

Moartea brutală a artistei a fost cauzată de „insuficienţă cardiorespiratorie acută consecutivă intoxicaţiei acute cu carbofuran", conform certificatului de deces eliberat de legiştii de la IML.

Pentru a susţine teoria sinuciderii au fost luate în considerare mai multe probe strânse până în prezent, pe lângă expertiza medico-legală: SMS-ul de adio lăsat soţului ei, Petru Mircea, şi alte bilete scrise de artistă, în care aceasta pomenea de necazurile şi de suferinţele pe care nu le mai putea îndura.

De altfel, Mădălina Manole a mai avut cel puţin trei tentative de sinucidere. În luna iunie a anului trecut, cântăreaţa a fost spitalizată din cauza faptului că a luat mai multe pastile de ibuprofen şi paracetamol. După acel incident, solista i-a spus soţului şi încă unei cunoştinţe că a băut o substanţă toxică pentru că nu mai vroia să traiască.

Părinţii vor ataca soluţia

Avocatul părinţilor artistei, Bogdan Bărbuceanu, a declarat pentru „Adevărul de Seară" Bucureşti că dacă aceasta va fi soluţia procurorilor, ei vor ataca decizia în instanţă.

„Vom face plângere împotriva ei, care va fi soluţionată de prim-procurorul de la Parchet. Noi am cerut un supliment al raportului medico-legal de la INML în care solicităm răspunsul la o întrebare care nu a fost cuprinsă în raport: au existat urme de violenţă pe corpul ei în afară de leziunea descoperită la nivelul capului?", a declarat Bărbuceanu.

El a adăugat că încă o dilemă în acest caz la care nu s-a găsit o rezolvare este modul în care este posibil ca o persoană să ingereze o cantitate de 300 de grame de Furadan.

Proces între părinţii şi soţul artistei

Avocatul a subliniat faptul că în cazul sinuciderii artistei, soţul acesteia, Petru Mircea, are cel puţin o vinovăţie morală. „Vrem să vedem o soluţie corectă. Petre Mircea este cel puţin vinovat moral al acestei tragedii", a adăugat Bărbuceanu.

Părinţii Mădălinei Manole au mâine primul termen în procesul intentat lui Petru Mircea, la Judecătoria Buftea, pentru stabilirea unui program de vizită al nepotului lor. Părinţii i-ar putea intenta un alt proces lui Petru Mircea şi în ceea ce priveşte administrarea averii pe care soţii Manole consideră că „Puiu o va risipi".

Cântăreaţa a fost găsită fără suflare, pe 14 iulie 2010, în holul casei sale din oraşul Otopeni de către soţul său, Petru Mircea. Artista a murit în ziua în care împlinea 43 de ani. La ora 2.30 dimineaţă, Mădălina Manole i-a dat un mesaj soţului în care îşi lua adio.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite