Ploieşti: Scumpirea biletelor va creşte încasările firmelor de taxi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieştenii spun că taxiul este mult mai sigur şi mai confortabil decât autobuzul sau tramvaiul.
Ploieştenii spun că taxiul este mult mai sigur şi mai confortabil decât autobuzul sau tramvaiul.

Un bilet RATP s-a scumpit de la 1,2 la 1,5 lei, iar un abonament pe o singură linie de la 30 la 50 de lei.

De luna aceasta, ploieştenii care circulă cu mijloacele de transport în comun vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunare. Preţul unui bilet RATP s-a majorat de la 1,2 la 1,5 lei, iar o legitimaţie de o zi pe toate traseele s-a scumpit de la 5 la 6 lei. În ceea ce priveşte abonamentele, acestea s-au majorat cu 67%, un abonament pe o singură linie costând 50 de lei faţă de 30 cât era până acum. Tariful pentru un abonament pe toate liniile a rămas neschimbat la 100 de lei. Majorarea a fost motivată de reprezentanţii municipalităţii prin faptul că tariful practicat la abonamente nu a mai fost majorat din 2004, iar la bilete din 2007, impunându-se ajustarea acestora cu indicele de inflaţie.

Preţuri mari

Tarifele practicate de către Regia Autonomă de Transport Public din Ploieşti sunt printre cele mai mari din ţară. În Bucureşti şi Buzău un abonament lunar pe o singură linie costă 30 de lei, în Galaţi 32 de lei, în Braşov 35 de lei, iar în Craiova 40 de lei.

Ploieştenii sunt nemulţumiţi de majorările tarifelor şi spun că vor prefera să se plimbe cu taxiul, mai ales că unele societăţi au scăzut preţurile pentru a-şi atrage mai mulţi clienţi. “Este mult mai avantajos să merg cu taxiul la serviciu sau în oraş decât cu autobuzul mai ales dacă mai sunt cu două prietene. În primul rând este vorba despre confort şi despre timpul de ajungere la destinaţie care este mai scurt. Iar la bani ieşim cam tot pe acolo”, ne-a spus Elena Toma.

Unele persoane se gândesc şi la siguranţa pe care nu o regăsesc în mijloacele de transport în comun. “Decât să ajung fără portofel acasă, mai repede iau un taxi. Acum cu scumpirea tarifelor nici nu se mai merită să mergi cu autobuzul”, este de părere Ionuţ Cristea.

Tarifele practicate de societăţile de taxi Index şi Lodias sunt de 1,19 lei ziua şi 1,49 de lei noaptea.

Valabilitate bilete şi abonamente

Biletele vechi rămase nefolosite vor fi preschimbate până la data de 10 ianuarie inclusiv numai la tonetele RATP, achitându-se diferenţa corespunzătoare noilor valori. Abonamentele eliberate în luna decembrie 2009 vor fi valabile şi luna aceasta. Un abonament săptămânal pe o linie urbană va costa 12,5 lei, pe două linii 18,5 lei iar pe toate liniile 25 de lei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite