Ploieşti: Şcolile de la ţară nu sunt păzite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcolile din mediul rural nu au pază-imagine arhivă
Şcolile din mediul rural nu au pază-imagine arhivă

Unităţile din mediul rural dar şi grădiniţele din judeţ nu dispun de un sistem de supraveghere şi nici de personal de pază, deşi Primăria Ploieşti a investit sute de mii de lei în 300 de camere video

Multe primării din Prahova nu au luat până acum nicio măsură pentru a preveni sau a monitoriza situaţiile conflictuale din unităţile şcolare. „Chiar dacă în şcolile din Ploieşti nu am primit aesizări în ultimul timp, ar mai putea exista probleme în ceea ce priveşte paza şcolilor din judeţ, unde nu sunt camere sau paznici, dar acolo, de obicei, dacă are loc o agresiune sunt chemaţi poliţiştii sau poliţiştii comunitari, fiind câte o singură unitate şcolară într-un sat sau comună", explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Şcolar Prahova, inspector Aurel Graur.

 

Grădiniţe nepăzite

Aceeaşi situaţie se întâlneşte însă în ceea ce priveşte grădiniţele din Ploieşti. Din cele peste 40 de grădiniţe care funcţionează în municipiu numai una singură are sistem de supraveghere însă niciuna nu are paza asigurată de personal calificat. „Nu cred că la grădiniţe se pot întâmpla evenimente violente ca în şcoli, deşi, pentru părinţi, sistemul de pază este important", explică educatoarea Mioara Crăciun, din cadrul unei unităţi ploieştene.

Camere de supraveghere doar în şcoli

Ca urmare a numărului mare de incidente violente care au avut loc în 2008 în unităţile de învăţământ, Consiliul Local Ploieşti a aprobat în 2009 o hotărâre de consiliu care prevede un sistem de pază pentru fiecare şcoală din Ploieşti. Primăria Ploieşti a achiziţionat 300 de camere de supraveghere, valoarea totală a investiţiei fiind de 400.000 de lei. Camerele sunt conectate prin intermediul a şase dispecerate, primul dintre ele fiind dat în folosinţă la Colegiul Naţional „I.L.Caragiale.

Camerele rămân doar un vis

Părinţii sunt de părere că şi unităţile din afara Ploieştiului ar trebui să beneficieze de un sistem de supraveghere video performant. „Am sta mult mai liniştiţi atunci când copiii noştri s-ar duce la şcoală, mai ales că unele şcoli sunt renumite pentru elevii lor bătăuşi sau indisciplinaţi", este de părere Georgiana Landu, mama unui elev al Grupului Şcolar Agricol Bărcăneşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite