Ploieşti: Schi, plajă şi grătare pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1 Mai şi Sărbătoarea Tineretului au făcut ca staţiunile montane de pe Valea Prahovei să fie invadate de turiştii care au ţinut morţiş să-şi petreacă mini-vacanţa de 1 Mai la munte.

Greu de crezut, dar la Sinaia, de 1 Mai, s-a schiat, iar amatorii sporturilor de iarnă s-au putut bucura la peste 1.800 de metri altitudine de un adevărat peisaj hibernal.

Hotelierii sunt si ei mulţumiţi, gradul de ocupare în unităţile hoteliere fiind de peste 60 la sută. La primele ore ale dimineţii, DN 1 s-a transformat într-o adevărată piatră de

încercare pentru turiştii care au ales să se distreze  de 1 Mai la munte. Coloana de maşini formată pe sensul de urcare spre munte se întindea de la ieşirea din Comarnic până la intrarea în Sinaia.

Odată ajunşi în staţiuni, turiştii au uitat de nervii acumulaţi pe drum şi au dat năvală la drumeţii montane şi la tradiţionalele grătare, pe poienile de la baza muntelui.

Cei care nu au ales platoul Bucegi au ajuns cu corturile pe Valea Cerbului, unde mirosul de grătarelor a pus stăpânire pe toate poienile din zonă.

"Venim de 1 Mai, aici, pe Valea Cerbului, pentru prima oară şi nu ne pare rău că nu ne-am dus la mare. Vremea e frumoasă şi dacă tot am încins grătarul cu mici şi friptură, iar berea este la rece în pârâu, nu văd de ce nu ne-am distra pe cinste. Aerul curat şi peisajul ăsta, merită din plin", ne spune un turist venit cu familia din Craiova.  

Nici amatorii sporturilor de iarnă nu au avut de ce să se plângă. Pârtiile de schi din  Sinaia, Valea Dorului şi Valea Soarelui, au fost pregătite, iar instalaţiile de transport pe cablu au funcţionat la parametri normali. Turiştii au dat năvală pe pârtii înarmaţi cu schiuri şi clăpari. Zăpada măsoară 30 de centimetri, iar vremea frumoasă i-a determinat pe turişti să încerce o şedintă de... bronzat, pentru că, spun ei, bronzul de munte ţine mai mult decât cel de la mare.

Bineînţeles că după ce vor schia sau merge pe traseele montane, turiştii vor încerca şi distracţiile nocturne în discotecile şi pub-urile din statiuni.

Şi Poliţia rutieră este, ca de fiecare dată de 1 Mai, în alertă maximă. Traficul pe DN 1 ca fi simţitor mărit şi se aşteaptă valori ridicate în ceea ce priveşte numărul de autoturisme care vor tranzita Valea Prahovei.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite