Ploieşti: Săracii îşi vând agoniseala la Obor (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În talciocul de pe strada Apelor  se vând chilipiruri de tot felul, unele chiar piese de colecţie. Pentru a face rost de un ban în plus, ploieştenii scot la vânzare de la haine şi pantofi vechi până la icoane sau colecţii de monede.

În vremuri grele, ploieştenii îşi calcă pe inimă şi scot la vânzare, în Oborul ploieştean, obiectele care, deşi le sunt dragi şi au încărcătură emoţională, nu le mai sunt de folos.

image

Aşa se face că, pe aleea parcului din  Bariera Bucov, zeci de vânzători, în special bătrâni, oferă, direct de pe caldarâm, de la haine şi încălţăminte folosită, la obiecte de valoare, toate la preţ de chilipir.

Decoraţii de vânzare

În speranţa că vor face rost de un ban în plus, unii şi-au adus la talcioc chiar şi colecţiile personale de insigne sau monede.

Decoraţiile, fie ele de război sau de altă natură, se vând la Obor cu preţuri care variază între 2 şi 20 de lei.

Monedele, adunate toate în ani buni, pot fi cumpărate din târg cu preţuri cuprinse între un leu şi cinci euro, în funcţie de data apariţiei lor pe piaţă, dar şi de ţara de provenienţă.

image

Oferta de monede este foarte variată, de la cele simple, emise în ţară, până la bănuţi placaţi cu argint sau chiar fabricaţi din argint sau bacnote vechi, din diferite ţări străine.

Piese de rezistenţă

Unul dintre obiectele care atrage atenţia trecătorilor este un sfeşnic de bronz, care are o vechime de peste 80 de ani şi pe care vânzătorul l-a primit moştenire din familie.

image

Acum, el se vede nevoit să renunţe la acest obiect şi ar fi chiar fericit să îl vândă pentru 150 de lei.

image

Ceva mai scumpă, dar cu o realizare foarte frumoasă este şi icoana Sfinţilor Arhangheli „Mihail şi Gavril", pictată în 1934, pe care un alt ploieştean o oferă la preţul de 250 de lei.

Aparatele de amintiri

Un aparat de filmat Zenit Krasnogorsk, de fabricaţie rusă, poate fi cumpărat de la Obor pentru numai 100 de lei. Aparatul este printre primele camere de filmat apărute în ţară, cu mai bine de 60 de ani în urmă.

image

Doar un colecţionar ar putea achiziţiona un astfel de aparat, mai ales că proprietarul nu garantează că el încă mai funcţionează şi, în plus, nici nu s-ar mai găsi role speciale pe care imaginea să fie captată.

„Mă uit cu interes după monede vechi, cu preţuri foarte mici, pe care de obicei le găsesc numai aici. Uneori mai şi cumpăr, dar asta se întâmplă destul de rar, pentru că deja am multe dintre ele", spune Daniel Florescu.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite