Ploieşti: Şantier voluntar inedit pentru defavorizaţii din Bălţeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voluntari din România şi din întreaga lume vor construi o casă pentru o familie săracă din comuna prahoveană.

Iniţiativa aparţine organizaţiei non-profit Habitat for Humanity România care a inaugurat deja la Bălţeşti, în luna mai a acestui an, primele cinci locuinţe din cadrul programului derulat în parteneriat cu primăria locală „O casă, un viitor!".

Şantierul care se deschide astăzi la Bălţeşti este unul inedit, pentru că, timp de trei zile, o echipă de voluntari ai unei companii ce se ocupă de transferul internaţional de bani, veniţi în acest scop în comună din Londra, Casablanca, Moscova, Dubai sau Viena vor lucra cot la cot cu familia care va deveni proprietara casei. Echipa va ridica o locuinţă simplă care va asigura familiei un standard de trai decent şi, astfel, o şansă mai bună pentru viitor.

Calificare în muncă

De-a lungul timpului, în proiectele fundaţiei au fost implicaţi angajaţi ai multinaţionalelor din România, dar şi sportivi de excepţie ai ţării noastre, precum Doina Melinte, Violeta Beclea-Szekely sau scrimera Laura Badea. Până în acest moment, mai mult de 1650 de familii nevoiaşe din România au beneficiat de sprijinul organizaţiei Habitat for Humanity România.

Programul se va derula până în 2011 şi propune consolidarea potenţialului de acţiune comunitar prin construirea a 19 locuinţe noi, cu accent pe comunitatea de romi. Programul prevede, de asemenea, calificarea a 15 persoane de etnie romă în meserii din domeniul construcţiilor.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite