Ploieşti: Sandvişul de criză ţine de foame la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sandvişul de criză a avut succes la Ploieşti
Sandvişul de criză a avut succes la Ploieşti

Gustos, consistent, ieftin şi... amuzant. Este sandvişul de criză, "clenciul" la care s-a gândit o patroană din Ploieşti pentru a-şi atrage clienţii.

Adaptarea este cuvântul cheie în perioada de criză. Lucru pe care l-a înţeles imediat Gabriela Dumitru, patroana unui fast-food din Ploieşti atunci când a scos pe piaţă sandvişul de criză, la preţul de numai 1,5 lei bucata.

Arată apetisant şi conţine două felii de pâine toast prăjite, caşcaval şi şuncă presată York. Este servit întotdeauna cald şi face minuni atunci când îţi este foame şi eşti cu treabă prin oraş.

"De obicei, elevii sunt cei care cumpără acest sandviş, dar sunt şi uriaşi de 1,90 de metri care îl mănâncă pentru că li se pare amuzant. Şi după ce primesc asigurări că ingredientele sunt de calitate", a observat Gabriela Dumitru.

E criză şi în restaurante

Succesul sandvişului a determinat conducerea fast-food-ului să facă şi un meniu de criză, pentru cei cu apetit mai dezvoltat, compus dintr-o shaorma şi o băutură răcoritoare, la 10 lei.

Şi chiar dacă pentru fast-food-uri se anunţă vremuri foarte grele, prin aplicarea unor taxe speciale care vor conduce implicit şi la creşterea preţurilor, patroana magazinului a promis că va păstra sandvişul de criză la acelaşi preţ.

"Este ieftin şi eu mă satur dintr-unul la micul dejun. Mi-a plăcut ideea şi îmi cumpăr mereu de aici", ne-a spus Cristi Mărcuş, un client fidel.

Meniurile de criză au fost adoptate încă de anul trecut în Ploieşti de câteva restaurante din oraş. Un prânz la unul dintre aceste localuri costă între 10 şi 12 lei şi cuprinde o ciorbă, felul doi, compus de obicei din cartofi prăjiţi şi friptură, şi un desert.

Seara, primeşti la o pizza comandată o bere gratis. De asemenea, a fost introdus conceptul de happy hour, un interval de câteva ore în fiecare seară în care poţi consuma la jumătate de preţ băuturi alcoolice sau răcoritoare.

Masa în oraş, un lux

Prin aplicarea taxei pe produsele fast-food, acestea ar putea creşte în 2010 cu aproximativ 20%. Se adaugă scumpirea preţurilor la produse din carne, cuprinsă între 20 şi 30%, intrată în vigoare încă de la începutul acestui an.

Aşa că, pe viitor, o masă în oraş ar putea deveni un lux, inaccesibil multora dintre ploieşteni.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite