Reţeta Monicăi Tatoiu a golit magazinele apicole din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploieştenii cumpără cu programare ingredientele pentru reţeta anti-cancer a Monicăi Tatoiu. Lăptişorul de matcă se găseşte în Prahova doar la magazinul Apicola din Ploieşti.

1.5 kg de miere de salcâm, 4 g lăptişor de matcă pur, 200 ml de ser fiziologic, 300 g polen măcinat şi 150 g tinctură de propolis, amestecate într-un borcan şi ţinute la frigider, iar din acest conţinut se iau două linguri pe zi, una dimineaţă şi una seara. Este reţeta minune făcută publică de Monica Tatoiu şi despre care aceasta a afirmat că s-a vindecat de cancer fără a apela la medicamente sau operaţie. Despre reţetă s-a mai spus că provine de la un călugăr de la mănăstirea Dervent, iar eficacitatea ei este demonstrată de sute de ani.

Toate aceste argumente au creat o adevărată isterie la Ploieşti, iar pentru unii comercianţi s-au transformat într-o metodă numai bună de a face bani pe timp de criză. "Au venit în magazin oameni care cumpăraseră de la magazinele de produse o aşa-zisă tinctură de propolis, fără specificaţii de concentraţie şi fără a avea măcar mirosul specific, puţin înţepător, iar granulele de polen erau aproape mucegăite. Din păcate, oamenii nu sunt informaţi şi sunt atraşi de preţul mai mic faţă de cel din centrele autorizate", ne-a spus Filica Costache, directorul Pastoralei Apicola Prahova.

Liste de aşteptare

Apicola este singurul loc din Prahova unde poţi găsi lăptişor pur de matcă pentru că acesta necesită condiţii speciale de extragere, prelucrare, transport şi păstrare. Din aceleaşi motive, cantitatea de pe piaţă este limitată, iar pentru a ajunge în posesia a 4 grame, ploieştenii fac liste de aşteptare la Apicola. "Primim zilnic multe comenzi şi suntem nevoiţi să facem liste de aşteptare, iar atunci când primim marfă, de două ori pe săptămână, totul se epuizează în câteva minute. Toate produsele noastre provin de la Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Apicultură şi au certificate de calitate şi garanţie. Oamenii ar trebui să fie atenţi de unde îşi procură ingredientele pentru că, în loc să le facă bine, unele ar putea să le pună chiar şi viaţa în pericol", ne-a mai spus Filica Costache.

Vânzări mari de miere de salcâm şi propolis au făcut şi producătorii apicoli din pieţele ploieştene, însă nici la aceştia nu se găseşte lăptişor de matcă.

Toate ingredientele pentru reţetă costă 210 lei.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite