Ploieşti: Reţea infracţională specializată în trafic de minori, destructurată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane sunt cercetate pentru comiterea infracţiunii de trafic de minori, întrucât sunt suspectate că au obligat două minore să practice prostituţia. Sumele astfel obţinute erau însuşite de cei trei suspecţi.

Poliţişti ai Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti, au documentat şi probat activitatea infracţională  desfăşurată de membrii unei grupări ce acţiona în judeţul Prahova. Reţeaua era profilată  pe trafic de minori, în vederea exploatării sexuale.

În fapt, în perioada martie-mai 2010, s-a stabilit că minora D.L.G. de 15 ani, la îndemnul suspecţilor O.I.C., de 21 de ani şi B.I.C., de 25 de ani, le-a recrutat pe C.M.A., de 14 ani  şi T.A.G, de 15 ani, pe care, prin înşelăciune, ameninţări şi violenţe fizice, le-au determinat să întreţină raporturi sexuale contra cost, cu diferiţi clienţi racolaţi de traficanţi, în beneficiul celor trei suspecţi.

În baza probatoriului administrat în cauză, în cursul lunii august a.c., O.I.C. şi B.I.C au fost arestaţi preventiv pentru  29 de zile, pentru săvîrşirea infracţiunii de trafic de minori, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 13, alin. 1,2 şi 3 din Legea 678/2001 privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane.

Împotriva minorei D.L.G, cealaltă membră al grupării, a fost luată măsura internării într-un centru de minori, urmând a fi supusă unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă faptele au fost săvârşite cu discernământ.

Pentru faptele comise, cei trei suspecţi riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Cercetările sunt continuate de către ofiţerii  Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a membrilor grupării şi tragerea la răspundere penală a acestora.     

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite