Ploieşti: Recensământul gropilor: 2.755 mp de carosabil distrus în Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul de Seară şi Europa FM a demarat Campania "Top 10 cele mai mari gropi din ţară".

În urma repetatelor acţiuni de deszăpezire din această iarnă, Ploieştiul s-a umplut de gropi, iar locuitorii municipiului - de nervi cu nemiluita. În urmă cu trei săptămâni nu exista nici măcar o stradă fără probleme.

După ce au primit mii de sesizări din partea oamenilor disperaţi că-şi rup maşinile în două prin craterele existente în asfalt, angajaţii Primăriei au analizat carosabilul şi au identificat fix 2.755  mp de gropi, cu o adâncime între 5 şi 20 de centimetri.

"S-a făcut un recensământ al gropilor, după ce s-a topit de tot zăpada. Timp de trei săptămâni s-a lucrat la plombarea acestora, însă au apărut altele noi, pentru care însă suntem pregătiţi să demarăm o procedură pe situaţii de urgenţă", a declarat Mădălina Crăciun, şefa Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Ploieşti.

Strada Mărăşeşti, o arteră intens circulată în municipiu, cu o lungime de aproape patru kilometri, nu a fost încă reparată. În unele locuri, pe ambele sensuri de mers, carosabilul arată ca după bombardament. Cea mai adâncă groapă din zonă are doi metri lăţime, 1,60 m lungime şi 15 centimetri adâncime, conducătorii auto fiind nevoiţi să o ocolească pe celalaltă bandă de circulaţie.

Aglomeraţie la service-urile auto

De la începutul anului şi până în prezent, sute de conducători auto au ajuns cu autovehiculele în service, pentru reparaţii, după ce au nimerit cu ele în una sau mai multe din miile de gropi existente pe străzile din Ploieşti, iar  20 de persoane au dat în judecată Primăria pentru acest lucru.

"Am păţit-o pe Strada Mărăşeşti. Acolo mi s-a rupt o roată, după ce am nimerit cu maşina de serviciu într-o foarte adâncă groapă chiar lângă trotuar aproape de Biserica Sfântul Haralambie. .Marele meu noroc este că am asigurare Casco şi am rezolvat",  a spus Andrei Tănase, angajat al unei firme de distribuţie.

 "Într-un fel mă bucur că am de lucru mai mult ca niciodată. Pe de altă parte, mă gândesc că e prea de tot. Pur şi simplu am văzut maşini făcute praf, pentru care reparaţiile vor costa mii de lei, poate cât nu mai valorează ele. Am făcut şi liste de aşteptare pentru că nu mai facem faţă. În o lună de zile am avut aproape 40 de maşini în atelier" a precizat Dan Roibu, mecanic auto la un service din Ploieşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite