Ploieşti: Ramona Rădulescu este asul coafurilor internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramona este cea mai bună în domeniul ei
Ramona este cea mai bună în domeniul ei

Lucrează în hairstyle de la 16 ani şi nu ratează nici o oportunitate de perfecţionare prin cursuri internaţionale.

Ambiţioasă şi extrem de muncitoare, Ramona poate spune că este un caz fericit, pentru că lucrează într-un domeniu în care şi-a dorit de mică să fie cea mai bună. A început foarte devreme, la 16 ani, la "Igiena", celebrul coafor de stat.

Talentul extraordinar, tăieturile precise şi intuiţia celor mai potrivite coafuri pentru o tipologie atât de variată de figuri au determinat-o să viseze mai sus de o slujbă un salon de cartier. Din proprie iniţiativă şi cu multă pasiune, a urmat aproape toate cursurile de specializare în hairstyle din ţară şi din străinătate.

"Tendinţele se schimbă în fiecare an, iar pentru a ţine pasul cu trendul trebuie să înveţi. Îmi place să fiu informată despre tot ce este nou, nu vreau să scap absolut nimic. Doar aşa poţi fi cel mai bun", spune Ramona.

În calitate de stilist internaţional, are, anual, cel puţin trei expoziţii internaţionale la târguri de frumuseţe, lansări de colecţii sau parade de modă din ţară şi din întreaga lume. Astfel, pasiunea pentru coafură s-a îmbinat fericit cu o alta, cea pentru călătorii. A fost în Franţa, Italia, Rusia, Bulgaria, Hong Kong, Praga şi a văzut toată România.

O afacere de suflet

În urmă cu şapte ani, şi-a deschis propria afacere. Saloanele Hera din Ploieşti, manageriate de Ramona, nu fac faţă clienţilor. Orice femeie nu se poate simţi altfel decât foarte răsfăţată în mediul aranjat cu foarte mult bun gust, revistele glossy şi un ceai de fructe.

"Nu pot spune că sunt perioade mai aglomerate în an când sunt căutată. Pentru mine, fiecare zi este extrem de încărcată. Cred că mi-am fidelizat clienţii prin faptul că le ofer mereu ceva nou. Nimeni nu pleacă de la mine cu aceeaşi coafură, chiar dacă îmi este client de doisprezece ani ani. Şi nu o spun eu, ci ei", a constatat Ramona.

Chiar dacă are foarte mulţi angajaţi, Ramona este cea care vine prima şi pleacă ultima din salon, muncind cot la cot cu echipa de stilişti şi cosmeticieni.

Din cele câteva vorbe schimbate cu un client, Ramona îşi dă seama imediat ce i s-ar potrivi acestuia. În 90% din cazuri, oamenii se lasă pe mâna ei şi nu de ce să se plângă când se ridică de pe scaunul de tuns.

"O imagine despre cea mai potrivită coafură mi se formează încă de la primele vorbe şi îi dau detalii despre cea culoarea şi tăieturile care îl avantajează. Comunicarea este foarte importantă. Îţi asumi un mare risc atunci când tunzi pe cineva. Dacă nu îi place, nu mai calcă niciodată pe acolo. Din fericire, nu mi s-a întâmplat asta", spune hairstylistul.

Ce-i place

Ramonei îi place foarte mult afacerea pe care o manageriază şi echipa formată. Mizează mereu pe comunicare şi învăţare pentru că "nimeni nu e perfect".

Ce nu-i place

"Nu-mi plac bârfele şi bârfitorii. Am interzis din start aceste obiceiuri angajaţilor mei, iar atmosfera este una destinsă. Nu-mi place să fiu angrenată în bârfe nici cu clientele mele, încerc să ocolesc delicat astfel de subiecte", spune Ramona.

Care sunt tendinţele în coafură din acest an?

R.R: În 2010 se poartă foarte mult tunsorile medii şi scurte, cu accente de culoare. Părul lung şi foarte lung este demodat. Arămiul şi ciocolatiul sunt vedetele sezonului. Roşul revine în forţă, iar toate nuanţele de blond rămân în top.

Care sunt planurile de viitor?

R.R: Eu sper să mă menţin pe linia acesta pentru că dedic aproape tot timpul meu acestei pasiuni. Aş vrea să rămân în top cât mai mult şi să-mi dezvolt afacerea. Nu cred că este imposibil dacă munceşti şi vrei să te autodepăşeşti. 

Profil

Născută. 5 iulie 1979

Studii. Cursuri de hairstyle la Milano

Familie. Necăsătorită

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite