Ploieşti: Rafinăria “Steaua Română” concediază toţi angajaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 334 de angajaţi ai rafinăriei din Câmpina au primit notificări de concediere colectivă. Firma a pierdut, doar în primele cinci luni din 2010, aproximativ 7,3 milioane de lei.

"Steaua Română" Câmpina funcţionează fără întrerupere din 1859 şi este una dintre cele mai vechi rafinării din ţara noastră. Privatizată în totalitate, societatea a fost în întrerupere de activitate pe o perioadă de 16 luni, între februarie 2009 şi iunie 2010, timp în care, pentru a evita disponibilizarea salariaţilor, conducerea a asigurat plata parţială a salariilor.

Problemele financiare au început anul trecut, când Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a refuzat returnarea TVA-ului aferent perioadei august 2007-decembrie 2008, în valoare de 10 milioane de euro. Din această cauză, rafinăria nu a mai putut onora contractul cu Petrom de achiziţie de ţiţei, reziliat în februarie 2009. Societatea a înregistrat pierderi de 27,8 milioane de lei în 2009 şi 7,3 milioane de lei în 2010.

"În urma analizei efectuate, constatând că nu există resursele financiare necesare pentru plata salariilor, Consiliul de Administraţie a hotărât concedierea colectivă a unui număr de 334 de angajaţi, reprezentând întreg personalul salariat", se arată într-un comunicat adresat de conducerea rafinăriei Bursei de Valori Bucureşti, unde sunt tranzacţionate titlurile societăţii.

Salariaţii sau o parte dintre ei vor fi reangajaţi doar dacă rafinăria va putea accesa creditele bancare necesare pentru reluarea activităţii.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite