Ploieşti: Rafinăria Lukoil a fost amendată cu 50.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garda de Mediu Prahova a amendat Petrotel Lukoil din Ploieşti cu 50.000 de lei, pe motiv că reprezentanţii rafinăriei nu au luat măsurile necesare pentru prevenirea emisiilor de hidrocarburi în urma lucrărilor de revizie generală, potrivit Medifax.

Şef Gărzii de Mediu Prahova, comisarul şef Ştefan Popescu, susţine că instituţia a amendat rafinăria Petrotel Lukoil cu suma de 50.000 de lei, întrucât duminică reprezentanţii rafinăriei nu au luat măsuri pentru prevenirea evacuării de noxe în atmosferă.

Popescu a precizat că, începând de sâmbătă, instalaţiile rafinăriei au început să fie oprite pentru revizia anuală, iar unele dintre acestea au fost pregătite cu abur pentru a fi curăţate, operaţiune în urma căreia în aer au fost emise noxe, respectiv hidrogen sulfurat, care au creat disconfort olfactiv.

Comisarul şef Ştefan Popescu a spus că până în prezent comisarii Gărzii de Mediu Prahova nu au dovezi potrivit cărora rafinăria Petrotel Lukoil ar fi responsabilă de poluarea înregistrată în duminică, atunci când o staţie de monitorizare a calităţii aerului amplasată în centrul oraşului a înregistrat valori de benzen de până la şase ori mai mari decât limita admisă ca medie anuală.

Ştefan Popescu a mai spus că luni şi marţi comisarii de mediu din Prahova au continuat controalele la companiile petroliere, printre care Linde Gaz şi rafinăria Vega, însă până în prezent nu a fost identificată sursa poluării.

Oraşul a fost poluat cu benzen, duminică, o staţie de monitorizare a calităţii aerului situată în centrul municipiului măsurând valori de benzen de până la şase ori mai mari faţă de valoarea limită admisă ca medie anuală.

Zeci de ploieşteni, dar şi locuitori ai comunelor Berceni şi Bărcăneşti, situate în apropierea municipiului, au sunat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, acuzând un miros înţepător care s-a simţit timp de câteva ore.

Luni, comisarul şef al Gărzii de Mediu Prahova, Ştefan Popescu, declara că reprezentanţii instituţiei fac controale la mai mulţi agenţi economici din şi din zonele din apropierea municipiului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite