Ploieşti: Radu Simionescu îşi conturează profilul unui viitor lider

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Simionescu a studiat în Marea Britanie
Radu Simionescu a studiat în Marea Britanie

Face parte din Parlamentul European al tinerilor şi a călătorit foarte mult, derulând proiecte pentru ajutorarea copiilor, sinistraţilor sau pe teme ecologice.

Şi-a cultivat marea pasiune pe care o are pentru istorie, fiind prezent la cele mai multe concursuri pe teme istorice şi obţinând premii importante. Unul dintre acestea este o distincţie primită la un concurs european, în cadrul căruia a făcut o paralelă între Bulevardul cu Castani din Ploieşti şi două mari bulevarde din Spania şi Germania.

„Toate aceste activităţi mi-au creat o imagine, eram cunoscut la nivelul colegiului, iar aceste acţiuni coagulate au dus la decizia mea de a aplica pentru o bursă în străinătate", explică Radu.

Anglia, sursă de inspiraţie

În urma aplicării, tânărul a fost respins, însă el şi alţi 29 de concurenţi au depus contestaţii. „Numai trei contestaţii au fost acceptate, printre care şi a mea. Aşa că m-am decis să studiez la Paris, mai ales că fusesem la o clasă unde se studia intensiv franceză, însă am aflat cu mirare că universitatea din Paris pe care o preferam nu mai figura în listă. Aşa că m-am orientat către Marea Britanie. Am aplicat pentru şase universităţi şi toate şase m-au acceptat", îşi aminteşte tânărul.

Astfel, el a sudiat la Universitatea Manchester timp de trei ani. În timpul sudenţiei, Radu şi-a continuat proiectele extraşcolare înfiinţând prima Asociaţie a studenţilor români din Manchester. După experienţa anilor petrecuţi printre englezi, băiatul spune că a învăţat să îşi dezvolte ideile şi să le valorifice şi nu crede că ar fi devenit persoana care este astăzi, dacă nu ar fi avut şansa aceasta.

Radu a revenit în ţară şi are de gând să-şi publice lucrarea de licenţă, care este despre România în perioada de după aderarea la Uniunea Europeană şi care tratează trei aspecte importante: etnicii, sistemul electoral şi problema justiţiei.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Ce planuri de viitor ai?

Cred că pot schimba ceva în ţară, pentru asta m-am întors, am foarte multe idei, m-am implicat şi politic, iar de două luni lucrez în administraţia publică. Sunt lucruri care te ajută şi te întăresc, mai ales că un lider politic se construieşte în timp.

Care este cheia succesului tău?

Nu consider că trebuie să ai zece pe linie ca să poţi studia în străinătate, este însă, important să faci mereu ceva, să ai acţiuni extracuriculare. Am făcut parte şi din Consiliul de Administrare al Colegiului „Mihai Viteazul", dar am fost şi membru în Consiliul Local al Tinerilor.

PROFIL

Născut

20 ianuarie 1988, Ploieşti

Studii

Masterand University of Leichester

Familie

Are o soră de 28 de ani

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite