Radu Dobîrcianu se împarte între telenovele şi muzica latino

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radhu, pe numele său de scenă, este protagonist într-o telenovelă, iar anul trecut şi-a lansat primul său videoclip, pe care l-a pus la punct detaliu cu detaliu.

Radhu este un tânăr plin de viaţă, exuberant şi întotdeauna cu zâmbetul pe buze. La fel ca ritmul pe care îl iubeşte aşa de mult, cel al muzicii latino. A debutat la numai 12 ani, pe când profesoara lui de muzică i-a recomandat un studio de înregristrări pentru a imprima câteva melodii.

Aşa a ajuns în studionul lui Laurenţiu Matei, de unde a plecat cu un disc înregistrat numai cu piese cântate de el, după melodii celebre. Colaborarea dintre cei doi nu s-a oprit aici.

„În 2005, am cântat prima mea piesă, fiind în căutarea propriului meu stil. Piesa mi-a fost oferită de Laurenţiu Matei, fiind o compoziţie personală mai veche, pe care am schimbat-o şi am făcut-o să sune exact aşa cum ne doream. La câteva zile am trimis piesa la un post de radio din Bucureşti şi m-au chemat într-o emisiune, să mi-o lansez", explică tânărul.

A urmat o serie de colaborări cu acest post de radio prin intermediul căruia a început să se facă remarcat. La scurt timp, Radhu a primit câteva contracte de la televizunile din Bucureşti, promovare care i-a adus mult succes şi multe concerte prin ţară.

Ochii care nu se văd

Persoana care se ocupă de coregrafia pieselor, impresariat, costumele de scenă ale dansatoarelor, organizările de evenimente şi regia spectacolelor este ploieşteanca Andreea Moldovianu. Împreună, cei doi tineri pregătesc în cel mai mic detaliu apariţiile lui pe scenă şi în cadrul unor emsiuni.

 „Eu cânt genul cumbia, sunt singurul artist care interpretează acest gen în ţară. Este muzică latino cu salsa, merenge, alături de instrumente reci care ies din zona latino, preferatul meu fiind saxofonul. Muzica mea are şi influenţe jazz, reggae, dar intervine la un moment dat ritmul de salsa sau rumba", explică tânărul.

Textele în limba spaniolă sunt compuse de el, dar şi unele dintre cele în limba română. „Cea mai grea parte este cea a concertelor, pentru că orice artist îşi doreşte să cânte live, dar de multe ori nu dispune de intrumentişti sau de o sonorizare bună şi este mai greu să te descurci. Recent, am cântat la inaugurarea unui club de salsa, am fost invitat  să concertez în deschidere. A ieşit un show fain, deşi oamenii nu prea au dansat", explică artistul.

Actor amator

Drumul lui Radhu spre afirmare nu se rezumă însă, numai la muzică. El a cochetat o perioadă şi cu teatrul şi a jucat chiar sub îndrumarea directorului teatrului ploieştean, Lucian Sabados.

În 2008, tânărul a participat la filmările pentru o telenovelă difuzată la un post de televiziune local, care i-a adus un nou val de succes. Anul trecut, interpretul şi-a lansat primul videoclip personal de care este foarte mândru, mai ales că a stat o zi întreagă pe platoul de filmare pentru a pune la punct toate delatiile. Rezultatul, însă, a fost pe gustul lui.

Ce-i place:

Îi place foarte mult să călătorească, oriunde în ţară sau în străinătate, iubeşte marea şi înceracă să ajungă la ea ori de câte ori poate. O altă mare pasiune de-a sa este înotul. Şi-ar dori, însă, să aibă mai mult timp liber pentru a practica acest sport.

Ce nu-i place:

Cel mai frică îi este de singurătate. „Cineva a spus că singurătatea este mai amară decât moartea, pentru că o trăieşti", spune el. Tânărului  nu îi place minciuna şi spune că nu are timp de pierdut cu minciuni, dar pe de altă parte cere să nu fie minţit, fiind exigent în relaţiile cu cei din jur.

Întrebări şi răspunsuri

Când ai început să cânţi?

Am început să cânt pe la 12 ani, muzică latino şi apoi, am început să învăţ şi limba spaniolă. Am considerat dintotdeauna că acest gen de muzică mă reprezintă pentru că are ritm, este live este plină de viaţă, la fel ca şi mine. Mi-a luat câţiva ani până când m-am apucat serios de muncă.

Unde a avut loc prima ta reprezentaţie?

La Teatrul „Toma Caragiu" am cântat pentru prima dată. Tocmai reuşisem să îmi înregistrez un disc şi m-am dus cu el la teatru pentru un spectacol ce urma să aibă loc acolo. Am fost selectat să cânt şi am urcat atunci pe scenă pentru pirma dată în faţa unui public, format din elevi ai altor şcoli şi licee.

PROFIL

NĂSCUT:

24. octombrie 1986, Ploieşti

STUDII:
Facultatea de Ştiinţe Economice, Ploieşti

FAMILIE:
Are o soră mai mică cu 5 ani

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite