Ploieşti: Programare prin e-mail la …penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă până acum vizitele la Penitenciarul Ploieşti se făceau doar prin prezentarea la poarta unităţii, de astăzi, acestea se pot efectua şi în urma unei programări telefonice sau prin email.

"Solicitarea programării se face telefonic, prin e-mail sau direct la sediul penitenciarului, zilnic, între orele 7.30- 19.30. Programarea se va face în ordinea cronologică a primirii solicitărilor, iar persoanele solicitante vor fi anunţate când intervin modificari in situatia persoanelor private de libertate, care nu mai permit acordarea dreptului la vizită", ne-a declarat Cristina Comnea, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Condiţiile privind acordarea dreptului la vizită prevăd că deţinuţii pot fi vizitaţi în acelaşi timp de maxim două persoane cu vârsta de peste 14 ani, care pot fi însoţite de cel mult doi copii mai mici de 14 ani. De asemenea, deţinuţii pot beneficia de cel mult o vizită pe zi.

Pe de altă parte, programarea la vizită nu va fi făcută în cazul în care deţinutul a benficiat deja de toate vizitele la care avea dreptul în luna respectivă, sau dacă a fost sancţionat cu interzicerea dreptului la vizite. Potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, programarea vizitelor a fost experimentată în penitenciarele Brăila, Focşani şi Slobozia, iar începând de astăzi, va fi aplicată în penitenciarele Târgu Jiu, Satu Mare, Vaslui, Bistriţa, Deva, Drobeta Turnu Severin, Ploieşti, Baia Mare şi Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti. De asemenea, până în luna noiembrie se doreşte implementarea programului în toate penitenciarele din ţară.

La Penitenciarul de Femei din Targsor, această modalitate de acordare a vizitelor va intra în vigoare de la 1 septembrie 2010.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite