Ploieşti: Profesorii nu pun note în catalog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi şcoala a reînceput de câteva zile, profesorii prahoveni s-au alăturat colegilor lor din toată ţara şi protestează prin netrecerea notelor sau a calificativelor în catalog.

Situaţia este una destul de bizară, pentru că dascălii continuă să predea lecţiile conform programărilor, dau teste şi examinări, dar nimic din aceste activităţi nu se concretizează în cataloagele claselor.

"Suntem conştienţi că tot noi ne vom supra-aglomera mai târziu când vom fi nevoiţi să trecem calificativele în catalog, dar nici nu putem trăi din salariile minuscule pe care ni le-au pregătit guvernanţii. Sperăm cel puţin ca demersurile noastre să aibă efect", ne-a spus Elena Neagu, învăţătoare la şcoala nr.25 din Ploieşti.

Grevă generală

Protestul "cataloagelor" vine după ample mişcări în toată ţara, inclusiv un pichet al sindicatelor prahovene din învăţământ pe data de 22 martie. Nemulţumirile vin din faptul că peste 11.000 de cadre didactice şi personal auxiliar din Prahova nu şi-au primit majorările salariale şi primele de vacanţă câştigate în instanţă, dar şi actuala lege a salarizării unice care taie multe dintre sporurile din sistem.

Următoarea mişcare de protest este programată pe 22 aprilie, când profesorii prahoveni vor intra în grevă generală.

"Chiar acum discutăm în şedinţa naţională despre ultimele amănunte privind greva de săptămâna viitoare. Cu siguranţă vom declanşa mişcarea de potest pentru că Guvernul nu ia în calcul sub nici o formă doleanţele noastre. Anunţăm pe această cale părinţii şi elevii că nu vom ţine orele pe 22 aprilie, iar până atunci nu vom trece nici notele în catalog", ne-a declarat în această dimineaţă, de la şedinţa Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Gheorghe Giurumescu, preşedintele ligii judeţene prahovene.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite