Ploieşti: Profesorii au spus adio şi concediilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în anii trecuţi, cei aproximativ 10.000 de profesori şi personal auxiliar din învăţământul prahovean se "băteau" pe cele 1.200 de bilete de vacanţă disponibile în judeţ, anul acesta, dascălii au spus pas concediilor.

"În primul rând, cele 800 de bilete pe care le primeam prin Ministerul Muncii au fost eliminate, iar pentru cele aproximativ 400 de locuri din circuitul vilelor care aparţin sindicatului prahovean solicitările au scăzut cu peste 40% faţă de anii anteriori", ne-a declarat Dorin Stănescu, vicepreşedintele ligii judeţene a FSLÎ.

Anii trecuţi, o familie din care cel puţin unul dintre membri este profesor putea petrece 7 zile pe litoral cu 400 - 500 de lei, un preţ subvenţionat în care erau incluse atât cazarea cât şi cele trei mese ale zilei. Nici anul acesta, preţurile nu depăşesc 500 de lei, însă cadrele didactice se gândesc de două ori dacă să plece sau nu în concediu pentru că din aceşti bani ar putea plăti rate, utilităţi sau ar putea mânca o familie o lună întreagă. "Cei care au plecat totuşi au ales cel mult varianta unui singur weekend", ne-a mai spus Dorin Stănescu.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite