Ploieşti: Procesul lui Penescu continuă la Tribunalul Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Penescu vine destul de des la Tribunalul Prahova - imagine arhivă ADS
Penescu vine destul de des la Tribunalul Prahova - imagine arhivă ADS

Procesul în care Cornel Penescu este acuzat de corupţie alături de Aurel Stoian şi de Gheorghiţă Pieca va fi judecat de magistraţii Tribunalului Prahova, în urma unei decizii a instanţei supreme prin care s-a admis cererea de strămutare formulată de Penescu în acest dosar.

Astfel, procesul lui Penescu va continua la Tribunalul Prahova după ce instanţa supremă a admis, joi, solicitarea formulată de apărătorii acestuia pentru strămutarea cauzei de la Tribunalul Argeş la altă instanţă egală în grad.

Surse judiciare declarau anterior că printre motivele invocate de Cornel Penescu în cererea de strămutare se afla şi cel legat de conflictele cu magistraţii argeşeni.

În acest dosar, Cornel Penescu a fost trimis în judecată în 11 septembrie 2009, pentru dare de mită. El este acuzat că ar fi instigat la mituirea unor inspectori financiari din Argeş pentru a se face un control superficial la firmele la care este acţionar.

Alături de Penescu sunt judecaţi Gheorghiţă Pieca, administratorul firmei Pic, pentru complicitate la dare de mită, şi Aurel Stoian, fostul şef al Gărzii Financiare Argeş, pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada 5 ianuarie 2007 - 31 decembrie 2008, Aurel Stoian a primit în tranşe lunare, cu titlu de mită, de la Cornel Penescu, suma totală de 43.000 de lei, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu şi "pentru a proteja interesele ilicite" ale societăţii Pic. Banii au fost puşi la dispoziţie de către Gheorghiţă Pieca, care a ţinut o evidenţă strictă a sumelor.

Banii i-au fost remişi lui Stoian fie direct de către Penescu, fie prin intermediul lui Pieca.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite