Ploieşti: Prinşi în flagrant la tăiat ilegal de arbori din cauza zgomotului fierăstrăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbaţii au fost prinşi în timp ce tăiau arbori de către jandarmi
Bărbaţii au fost prinşi în timp ce tăiau arbori de către jandarmi

Un echipaj de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab" Ploieşti a depistat patru persoane în timp ce încercau să sustragă mai mulţi arbori tăiaţi dintr-o pădure particulară de pe raza Ocolului Silvic Slănic.

Planul bărbaţilor era foarte bine pus la punct: unul dintre ei stătea de pază la intrarea pe singurul drum de acces în zonă, altul se ocupa de tăierea efectivă a arborilor, iar ceilalţi doi aveau în sarcină încărcarea acestora într-un tractor.

Însă, cei patru bărbaţi din comuna Cocorăştii Mislii au fost trădaţi de zgomotul moto fierăstrăului în funcţiune pe care îl aveau asupra lor. Acesta a atras atenţia jandarmilor aflaţi în patrulare, care, deplasându-se în ascuns au reuşit să-i surprindă în flagrant.

Proprietarul pădurii şi-a recuperat arborii

Văzând că strategia lor nu a dat roade în faţa jandarmilor, bărbaţii au încercat să-şi justifice fiecare prezenţa în pădure.

Nu mai puţin de nouă arbori cu lungimi cuprinse între 6 şi 15 metri şi diametre între 19 şi 40 centimetri, totalizând aproximativ 5 metri cubi, au reuşit să taie cei patru.

Întreaga cantitate de lemn a fost predată proprietarului pădurii, celor în cauză fiindu-le întocmite documente de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite