Ploieşti: Primul concurs de freeride de la Sinaia începe mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concurenţii vor încerca senzaţii tari pe Valea Carpului
Concurenţii vor încerca senzaţii tari pe Valea Carpului

La concurs participă fete şi băieţi din toate zonele ţării, iar cel mai mic participant este un băieţel de numai 11 ani.

Mâine, de la ora 11.00, pe faţa din stânga Văii Carpului din Sinaia va avea loc primul concurs de freeride din staţiune. Aproximativ 60 de concurenţi s-au înscris la concurs. Acesta constă într-o singură coborâre pe un traseu liber ales de către fiecare participant, într-o zonă prestabilită şi se va desfăşura pe două categorii: fete şi băieţi.

« Freeride este un sport care se practică în afara pârtiilor, unde nu este o zonă amenajată. Este o derivaţie a schiului extrem şi presupune un echipament serios de protecţie. Freeride a început să câştige teren şi la noi, iar acest lucru se observă din vânzările de echipamente care cresc cu aproximativ 40-50% în fiecare an », ne-a declarat Mihai Staicu, organizatorul evenimentului. Acesta a mai precizat că «este mai mult un concurs de imaginaţie. Fiecare schior îşi va alege linia de coborâre şi se va acorda punctaj mare pentru alegerea unei linii dificile. Am ales Sinaia pentru că este o locaţie uşor accesibilă şi este o zonă sigură pentru practicarea acestui sport, fără risc de avalanşe ». La concurs s-au înscris schiori din toate zonele ţării, printre care şi Sorin Pârău, unul dintre cei mai buni rideri din ţara noastră. După verificările din ultime zile, organizatorii spun că stratul de zăpadă pe faţa de concurs este consistent şi stabil şi se prezintă în condiţii excelente.

Practică schiul de la trei ani

Sabin este unul dintre concurenţii care speră să ajungă pe podium la concursul de mâine. «M-am antrenat pentru concurs aproape zilnic şi vreau ca măcar să fiu pe podium, dacă nu chiar pe primul loc », ne-a spus acesta.  Braşoveanul de 27 de ani a început să practice schiul de la trei ani, iar pentru freeride a optat acum şase ani. « Freeride-ul este un pic diferit de schi. Este vorba de mai multă adrenalină şi imaginaţie », ne-a mai zis Sabin Sasu.

Festivitatea de premiere a concursului va avea loc mâine, în curtea Primăriei Sinaia, de la ora 18.00. Se vor acorda premii primilor trei clasaţi din fiecare categorie, constând în echipamente sportive şi vouchere cu care îşi pot achiziţiona echipamente la preţuri reduse. Premiul întâi la băieţi va fi un schi BlackCrows Navis 186, iar la fete, un BlackCrows Navis 175.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite