Ploieşti: Primăria declară război asfaltatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce tot mai multe şosele din Ploieşti devin impracticabile, din cauza gropilor, între municipalitate şi asfaltatori a început o adevărată luptă. Calitatea materialelor folosite la reparaţia străzilor va fi verificată de experţi de la Universitatea Bucureşti.

Primarul Andrei Volosevici a cerut o expertiză a asfaltului şi spune că va trage la răspundere firmele care au folosit o altă materie primă, decât cea prevăzută în contract. Edilul a dispus verificarea tuturor asfaltărilor făcute în oraş, în ultimii cinci ani. Şi asta pentru că, pe această perioadă, există şi garanţie pentru lucrările efectuate. Pe multe din străzile Ploieştiului, însă, recent asfaltate, au şi apărut fisuri în asfalt, bordurile nu mai stau la locul lor, iar denivelările sunt tot mai dese. Nemulţumit de calitatea lucrărilor, aflate încă în garanţie, edilul oraşului a dispus o anchetă.

„Bănuiesc că firmele care au făcut asfaltări au înlocuit asfaltul stipulat în contract, cu unul de proastă calitate. Tocmai de aceea au şi apărut probleme la scurt timp după finalizarea lucrărilor. Pentru a fi siguri însă, de acest lucru şi pentru a putea să-i tragem la răspundere pe cei care i-au păcălit pe ploieşteni, am luat legătura cu specialişti din cadrul Facultăţii de Construcţii Bucureşti. Aceştia vor preleva probe de asfalt şi ne vor comunica exact compoziţia acestuia şi vor stabili dacă este aceeaşi cu cea prevăzută în documentaţia tehnică pe care asfaltatorii trebuiau să o respecte", ne-a declarat Andrei Volosevici, primarul Ploieştiului.

Pe banii lor

Până când rezultatele analizei asfaltului vor ajunge pe masa edilului, asfaltatorii au obligaţia să refacă, pe propria cheltuială, străzile aflate în garanţie, care s-au deteriorat.

Probleme serioase la partea carosabilă, sunt în cartierele Vest, Podul Înalt şi Malul Roşu. În acest moment, sunt scoase la licitaţie lucrări de investiţie şi reparaţii pe aproximativ 70 de străzi din oraş.

Conform unei planificări făcute pe următorii trei ani, Primăria urmează să cheltuiască 20 de milioane de lei pentru reparaţii de străzi. Pentru 2010, edilii vor să aloce peste un milion de euro.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite