Ploieşti: Preţurile apartamentelor vor continua să scadă şi anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În aprilie vor fi finalizate 62 de apartamente noi în cadrul complexului rezidenţial “Parcul cu salcâmi”
În aprilie vor fi finalizate 62 de apartamente noi în cadrul complexului rezidenţial “Parcul cu salcâmi”

Valoarea apartamentelor va depinde de creditarea băncilor şi de dezvoltările imobiliare în curs.

Conform părerilor experţilor imobiliari, preţurile apartamentelor din Ploieşti vor continua să scadă şi anul acesta. “Începutul acestui an nu diferă cu nimic de ultimele luni ale lui 2009. Nu sunt motive de redresare pe piaţa imobiliară. Estimez că va fi o scădere continuă a preţurilor la apartamente în jurul valorii de 15-20%”, ne-a declarat Laurenţiu Drăgulin, directorul agenţiei Adler. Astfel, un apartament situat în zona Păltiniş sau 9 Mai care acum costă aproximativ 70.000 de euro, la sfârşitul anului va putea fi cumpărat cu 56.000 de euro. Acesta a mai precizat că pe piaţa imobiliară au început să apară şi noutăţi.

“Demult nu am mai văzut la vânzare o garsonieră cu 20.000 de euro. Acest lucru a apărut anul acesta şi chiar dacă zona nu este centrală, oferta fiind valabilă pentru cartierul Vest, acest preţ era de neconceput acum câţiva ani”, a mai precizat directorul Adler.

 Băncile au un rol important

Adrian Oprescu, administratorul Agenţiei Land House consideră că redresarea pieţei imobiliare va depinde foarte mult de măsurile pe care le vor lua băncile în privinţa creditării. “Dacă politica de creditare a băncilor va fi mai relaxată şi vor începe să intre bani pe piaţă, atunci lucrurile vor începe să se mişte şi pe piaţa imobiliară”. Un rol important, a mai precizat acesta, îl vor avea şi dezvoltările imobiliare aflate în plin proces realizare, cum ar fi Cartierul Primavera. “În momentul în care nu vor exista diferenţe de preţ între apartamentele noi care se vor construi în oraş şi cele vechi, atunci cumpărătorii vor prefera să se mute în casă nouă, iar proprietarii de apartamente vechi vor fi obligaţi să reducă preţurile la care acum încă ţin”, este de părere Adrian Oprescu.

Apartamente noi

În aprilie anul acesta, Primavera Group va da în folosinţă primul bloc construit în cadrul complexului rezidenţial “Parcul cu salcâmi”. Se vor construi garsoniere şi apartamente cu două, trei şi patru camere, iar preţurile acestora vor fi cuprinse între 55.000 şi 75.000 de euro. Până în prezent, numărul apartamentelor deja contractate sunt 25 din 62 existente.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite