Ploieşti: Preselecţie pentru tinerii poeţi şi prozatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii pot câştiga diverse premii-imagine arhivă
Tinerii pot câştiga diverse premii-imagine arhivă

Casa de Cultură "Ion Luca Caragiale" a Municipiului Ploieşti organizează o preselecţie pentru a forma o echipă de tineri care să reprezinte instituţia la Festivalul Naţional de poezie „Ocrotiţi de Eminescu"

Festivalul- concurs va avea loc în data de 30 ianuarie la Blaj.  Participanţii la preselecţie să aibă vârsta cuprinsă între 15 şi 25 ani.

Concursul se va desfăşura pe mai multe secţiuni, astfel că, la secţiunea Creaţie, concurenţii trebuie să trimită minim 5 lucrări scrise de ei, însoţite de un motto ales de concurent şi un CV.

Tematica la această secţiune este la alegere, iar cei interesaţi pot trimite poezii sau poeme în proză. Lucrările trebuie trimise la sediul Casei de Cultură, data limită pentru înscrieri fiind 12 ianuarie 2010.

Se caută şi recitatori

La secţiunea Recitare, concurenţii trebuie să pregătească un text reprezentativ din creaţia eminesciană, pe care să îl cunoască foarte bine şi să îl interpreteze fără însă al citi.

La această secţiune sunt  acceptate şi fragmente din poemele eminesciene ample cum ar fi  Scrisorile, Luceafărul, Rugăciunea unui dac , Memento Mori şi altele.

 

Cei interesaţi sunt rugaţi să depună o cerere în care vor specifica numele, un număr de telefon, şcoala, textul pregătit, dacă au mai participat la concursuri şi rezultatele obţinute. Pentru secţiunea Recitare cererile pot fi depuse până pe 15 ianuarie 2010. Preselecţia are loc miercuri, 20 ianuarie 2010,  ora 12.00, la sediul Casei de Cultură.

Concursul " Ocrotiţi de Eminescu " este organizat de Asociaţiunea transilvană pentru literatura şi cultura poporului român Astra, Despărţământul " Timotei Cipariu", anul aceasta ajungând la cea de-a X-a ediţie. 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite