Ploieşti: Prăduia conducte petroliere în baza unor documente false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a gândit că, dacă va fabrica acte false, nu va fi depistat. Este cazul unui prahovean care a fost prins în flagrant în timp ce dezasambla mai multe conducte de transport petrolier aflate în conservare. "Afacerea" a fost zădărnicită de poliţişti.

Nicolae Constantin, un bărbat în vârstă de 41 de ani din Câmpina, a pus la cale ceea ce credea că va fi business-ul vieţii lui. A pus ochii pe mai multe conducte care, potrivit surselor din cadrul Poliţiei, aparţin societăţii Petrotrans şi a început să le dezasambleze. Acestea se aflau în conservare în comuna Băneşti, în apropierea unei rampe de gunoi.

Pentru mai multă veridicitate, bărbatul a încheiat un contract de execuţie fals cu o firmă din Ploieşti.

Se apucase de valorificat

"Bărbatul s-a folosit de contractul fals şi de un proces verbal de predare a tronsoanelor de conductă, tot fals, a solicitat şi a obţinut un aviz pentru a tăia conducte, ce aparţine aceleiaşi societăţi comerciale", ne-a declarat Raluca Brezeanu, purtătorul de cuvânt al ISJ Prahova.

În momentul în care a fost depistat de poliţişti, acesta tăia de zor, cu ajutorul unui aparat de sudură, conducte de transport petrolier. Îl ajuta şi Laurenţiu Gheorghe, de 38 de ani, din comuna Blejoi, care conducea un buldo-excavator cu care transporta bucăţile de conductă tăiate până la un loc unde acestea erau încărcate într-un mijloc de transport. În urma cercetărilor, s-a dovedit că lipsesc 300 de metri din traseul a două conducte, precum şi o parte din suporţii de susţinere.

Nicolae Constantin este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, fals şi uz de fals. Totodată, au fost confiscaţi 700 de lei, bani obţinuţi din vânzarea cupoanelor de conducte.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite