Ploieşti: Portret - Carmen Neacşu te învaţă să-ţi alegi ochelarii de soare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În calitatea sa de tehnician optometrist, Carmen Necşu dă cele mai bune sfaturi în alegerea ochelarilor de soare, o necesitate pe timpul verii.

Ochelarii de soare nu mai sunt de mult un simplu moft, iar o pereche de calitate îmbină deopotrivă esteticul cu funcţionalitatea. Este treaba Carmen Neacşu, tehnician optometrist la Optiblu, să vă ajute să-i alegeţi pe cei care corespund cel mai bine nevoilor dumneavoastră. "Ochelarii de soare sunt instrumente veritabile de protecţie la radiaţia solară ultravioletă şi posedă calităţi optice care garantează o protecţie completă a aparatului ocular, în condiţiile unei expuneri la razele soarelui. Secretul constă în alegerea caracteristicilor potrivite fiecărei persoane în parte: tipul de activitate, şi mă refer aici la pescuit, ski, plajă, conducerea maşinii, dar, nu în utimul rând, tendinţele modei", spune Carmen.

Tehnicianul nu a lucrat de la început în acest domeniu şi a urmat cursurile de profil după ce a găsit un anunţ în ziar privind organizarea de cursuri de tehnician optometrist. "După ce am început, mi-am dat seama că este exact ceea ce îmi place să fac", spune Carmen. În principal, meseria sa constă în examinarea pacienţilor cu acuitate vizuală deficitară, prescrierea şi montarea ochelarilor de corecţie şi a lentilelor de contact şi acordarea de consultaţii privind utilizarea tuturor tipurilor de ochelari.

Prea săraci pentru ochelari ieftini

A observat că, din păcate, din lipsă de informare, foarte mulţi ploieşteni îşi cumpără ochelari de soare foarte ieftini, de la tarabe sau de la magazine care nu sunt de specialitate. "Chiar dacă şi aceştia au specificaţii tehnice privind protecţia UVA şi UVB sau categoria din care fac parte - interior, exterior sau utilizare frecventă, în realitate, aceştia sunt foarte dăunători, iar un test simplu, cum ar fi deformarea imaginii după ce îi pui la ochi, este mai mult decât suficient pentru a renunţa să-i cumperi. Este de preferat să nu purtaţi ochelari de soare decât unii contrafăcuţi, mai ales că pot determina apariţia cataractei la persoanele până în 40 de ani", ne sfătuieşte tehnicianul.

Chiar dacă o pereche de ochelari de soare de calitate este şi mai scumpă, investiţia este una pe deplin meritată. "De cele mai multe ori, lentila este cea care dictează preţul, şi, mai rar, rama, dacă este suflată cu aur sau bătută cu pietre swarovski ori alte pietre preţioase. O lentilă bună, polarizată, reduce reflexiile, cum sunt cele de pe bordul maşinii sau de pe luciul apei şi este normal să fie mai scumpă. O pereche de ochelari ar trebui privită ca o investiţie pentru că, dacă sunt păstraţi în tocul primit la cumpărare, sunt şterşi cu soluţii şi lavete speciale, pot dura ani întregi, iar banii daţi pe ei sunt amortizaţi", mai spune tehnicianul.

Cine trebuie să poarte ochelari?

N.N: Toată lumea, dar mai ales copiii, care primesc vara de trei ori mai multă expunere UV decât un adult, şi persoanele cu ochii deschişi la culoare. Există şi modele speciale pentru bebeluşi, care se leagă la spate. Am observat că oamenii preocupaţi de sănătatea lor fac această investiţie, indiferent de clasa socială din care provin.

Ce model excentric aţi văzut până acum?

N.N: O pereche de ochelari ai unei firme din străinătate, placaţi integral cu aur, care erau la reducere aproximativ 2.000 de lei.

Ce-i place

În timpul liber, îi place să facă foarte multă mişcare, cu patinele sau cu rolele şi, de asemenea, să stea cu familia pe care o adoră.

Ce nu-i place

Nu agreează lucrurile rele care se întâmplă în lume şi, deşi lucrează cu foarte multă stăpânire de sine, nu-i plac oamenii nepoliticoşi.

Profil

Născută. 6 decembrie 1974, Ploieşti

Familie. Căsătorită, un copil

Studii. Cursuri tehnician optometrist

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite