Ploieşti: Porcul şi cozonacii produc aglomeraţie în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un kilogram de pulpă de porc “de casă” costă 19-20 de lei
Un kilogram de pulpă de porc “de casă” costă 19-20 de lei

Ploieştenii se înghesuie, în aceste zile, în magazine şi hipermarketuri, ca să cumpere, pe ultima sută de metri, produse tradiţionale pentru masa de Crăciun. Carnea de porc cea mai ieftină se găseşte la Halele Centrale.

Friptura de porc, cârnaţii, cozonacii, prăjiturile şi sarmalele sunt produse pe care tot românul obişnuieşte să le pună pe masa de Crăciun. Cei care însă nu s-au preocupat din timp să achiţioneze materia primă pentru prepararea lor, au de stat la cozi infernale. 

Toate magazinele cu carne, din incinta Halele Centrale din Ploieşti, sunt aglomerate în aceste zile. Şi asta pentru că este locul unde sunt practicate cele mai mici preţuri din oraş. Măcelarii fac faţă cu greu numărului mare de solicitări din partea clienţilor.

Carnea de porc se tranşează în faţa cumpărătorului, se cântăreşte şi e pusă la pachet rapid. Nu e timp de pierdut, fiecare minut înseamnă profit, pentru măcelari. Cei care şi vor să achiziţioneze o cantitate de peste zece kilograme de pulpă de porc mai pot obţine o reducere de 5-10% din preţul total, mai ales dacă patronii îi ştiu clienţi fideli magazinului de unde cumpără carne.

"Dimineaţa este omor la noi. Peste tot este agitaţie, indiferent că la noi carnea e mai scumpă cu un leu ca la vecinul, care îmi face concurenţă. Avem cumpărători, nu prea se simte criza. Oameni sunt la fel de mulţi ca în anii trecuţi, doar că nu mai vor cantităţi mari de carne. Se mulţumesc cu mai puţin", a spus Nuţica Stan, vânzător.

"Eu am luat o pulpă de porc. În total m-a costat aproape 400 de lei, dar din ea dau la toată familia. O împărţim la mai mulţi", a explicat Tatiana Mihai, o ploieşteancă de 50 de ani. În cele zece magazine cu carne, din incita Halelor Centrale, un kilogram de pulpă de porc "de casă" costă 19-20 de lei, de muşchi file-21 de lei, ceafa de porc-21 de lei, carnea de porc cu slănină- 13,5 lei şi cârnaţii- 12 lei kilogramul.

În hypermarketuri, produsele tradiţionale sunt şi ele la mare căutare. Cel mai bine se vând însă preparatele gata gătite, cum ar fi sarmalele. Un kilogram costă între 13 şi 14 lei.

Patiserii cu liste de aşteptare
Agitaţie mare este, în aceste zile, şi la patiseriile şi cofetăriile din municipiu. Ploieştencele care s-au săturat să stea la cratiţă în fiecare an, de Sărbători, sau care nu au timp de gătit, s-au înghesuit să comande prăjituri, fursecuri, torturi şi cozonaci pentru Sărbătoarea Crăciunului.

Un cozonac cu nucă poate fi cumpărat cu 7-8 lei, un tort pentru zece persoane cu 30-50 de lei kilogramul, iar un platou cu prăjituri asortate cu 18-20 de lei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite