Ploieşti: Pomi de Crăciun de la Direcţia Silvică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prahovenii dornici să cumpere un pom de Crăciun care să le înfrumuseţeze casele pot face acest lucru, din această săptămână, şi de la centrele arondate Direcţiei Silvice Prahova.

Instituţia respectivă a stabilit preţurile de tranzacţionare pentru acest sezon. La categoria 0,7 - 1,3 metri, un brad costă 23,8 lei, iar un molid cu 11,9 lei, în vreme ce pe segmentul 1,31- 2 metri, bradul poate fi cumpărat cu 29,75 lei, iar molidul cu 17,85 de lei. Cine doreşte să împodobească în Ajun un pom de până la trei metri, trebuie să scoată din buzunar 35,70 de lei, respectiv 23,80 de lei.

Chiar dacă preţurile au crescut cu cel mult trei lei, comparativ cu cele practicate anul trecut, prahovenii nu trebuie să meargă cu sacul la... pomul lăudat. „Nu sunt foarte mulţi brazi, nu pot spune exact câţi, dar molizii sunt cei mai mulţi şi, în principal, avem comenzi de la societăţi comerciale. Vin să ia şi din alte zone, cum ar fi Olteniţa şi Bucureşti", a declarat inginerul Alin Popescu, din cadrul DS Prahova.

Pomii pot fi achiziţionaţi de la ocoalele silvice din Măneciu, Vălenii de Munte, Câmpina, Doftana, Sinaia şi Azuga, sau de la pepiniera situată în comuna Târgşorul Vechi, unde un brad cu o înălţime de doi metri costă 60-80 de lei, cu tot cu ghiveci.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite