Ploieşti: Poliţistul înjunghiat de un bărbat beat a revenit la datorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După aproape două luni petrecute prin spitalele din ţară şi din străinătate şi o absenţă de cinci luni de la serviciu, agentul şef adjunct s-a întors de ieri la Secţia 2, unde este angajat de 11 ani.

Pentru Lucian Mihai (32 de ani), anul acesta a fost unul plin de neprevăzut. În ziua de 18 aprilie, poliţistul de la Secţia 2 era să-şi piardă viaţa după ce a fost înjunghiat pe stradă de un beţiv, în timpul serviciului. El a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean din Ploieşti.

„Atunci a început coşmarul. Medicii de la Judeţean nu au văzut că am intestinul perforat, iar starea mea se înrăutăţea din ce în ce mai mult. La cererea noastră, am plecat la Bucureşti, la Spitalul Floreasca. Acolo mi s-a descoperit problema, după o radiografie, şi m-au dus direct de pe targă în sala de operaţie. Dar mă simţeam din ce în ce mai rău. Aproape că deliram. Chestorul Sorin Oprea, şeful IPJ Prahova, m-a ajutat să fiu transferat la un spital din Viena, pentru o nouă operaţie. Tratamentul acolo a fost foarte scump şi aveam nevoie de bani. Medicii de acolo sunt extraordinari. Ştiu să vorbească cu pacienţii şi să le ridice moralul", povesteşte Lucian Mihai.

Ajutat de colegi

Mare parte din suma necesară intervenţiei chirurgicale şi tratamentului post-operator a fost strânsă din contribuţiile colegilor de muncă, politicieni, reprezentanţi ai administraţiei locale, sindicalişti şi ale unor sportivi, care l-au ajutat pe Lucian cu peste 7.500 de euro. Chiar dacă a avut mult de suferit, din cauza medicilor de la Judeţean, Lucian vrea să lase totul în urmă şi nu a dorit să le facă vreo reclamaţie.

După aproape două luni petrecute prin spitalele din ţară şi din străinătate şi o absenţă de cinci luni de la serviciu, agentul şef adjunct s-a întors de azi la muncă, în cadrul Secţiei 2 de Poliţie. El nu va mai face teren timp de câteva luni până când starea de sănătatea îi va permite să facă mai multă mişcare. „O să mă ocup de treburile secţiei la birou, pentru că şi acolo sunt destule de făcut. Norocul este că fac parte dintr-o echipă de oameni extraordinari, care mi-au oferit tot ajutorul de care am avut nevoie", spune Lucian.

Chiar dacă a suferit o traumă, tânărul este pregătit să iasă din nou pe străzi şi să-şi continue lupta cu infractorii.

Bărbatul care l-a agresat pe poliţist a fost condamnat de instanţă, însă acesta a făcut recurs. Cauza urmează să se judece la Curtea de Apel Ploieşti. „Sper ca justiţia să-şi facă datoria. Vreau să-l văd pedepsit cum se cuvine pe acest om", a spus agentul.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite