Ploieşti: Poliţiştii îşi caută de lucru în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că nu-şi mai pot întreţine familiile, după ce le-au fost tăiate salariile cu 25%, numeroşi politişti se lasă de meserie.

Prahoveanul Daniel Rujoiu este agent şef principal şi lucrează de zece ani ca poliţist în staţiunea Buşteni.

Pentru că nu mai are bani să ducă un trai decent, să-şi achite ratele şi să plătească utilităţile la casă, după ce guvernanţii au redus salariile bugetarilor cu 25%, tânărul de 30 de ani vrea să se lase de meserie pentru un serviciu mai bănos.

„Zilnic, parcurg aproximativ 90 km dus-întors pe distanţa Câmpina-Buşteni, de acasă până la postul de poliţie unde lucrez. Sunt, deci, bani care se duc pe navetă. Am rate bancare în valoarea de 1.300 de lei, lunar. Cu banii împrumutaţi am cumpărat o maşină şi mi-am ajutat părinţii să facă reparaţii la casa unde locuim. Ne-au redus 25% din salarii şi am rămas cu un salariu de 1.600 de lei. Practic, eu rămân fără niciun leu, iar responsabilităţile în meseria noastră sunt uriaşe. Am vrut să contribui şi eu pentru a face o lume mai bună, mai ales că este o meserie cu ajutorul căreia poţi schimba ceva", susţine Daniel.

Poliţistul s-a hotărât să plece în Marea Britanie, unde un amic i-a oferit un job la o spălătorie auto, pentru care va primi, lunar, 1.600 de lire. Practic, el va primi de cinci ori mai mult decât salariul de poliţist, în România.

Poliţiştii pleacă cu zecile

Exemplul tânărului din Buşteni, care va renunţa la uniforma de poliţist pentru un alt loc de muncă, este urmat şi de alţi oameni ai legii. „Sunt numeroşi cei despre care am aflat că vor să plece. Avem un cuplu, soţ-soţie, care lucrează în sistem, cărora le-a fost pus sechestru pe apartament şi maşină, pentru că nu-şi mai pot achita ratele... Probabil o să aleagă tot calea străinătăţii", a precizat Florian Ioniţă, liderul Sindicatului Poliţiştilor din Prahova.

 

 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite