Ploieşti: Poliţiştii fac chetă pentru a plăti amenda liderului sindical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul sindicaliştlor prahoveni, Florian Ioniţă a contestat la tribunalul Bucureşti amenda penală în valoare de 100 de milioane de lei vechi, însă, în cazul în care instanţa va decide că măsura este lagală, el va avea tot sprijinul colegilor din sindicat.

Florian Ioniţă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) din Prahova, a contestat amenda de 100 de milioane de lei vechi, pe care a primit-o pentru ofense aduse însemnelor statului, după protestul de la Cotroceni, din vara anului trecut. „Am contestat-o, la Tribunalul Bucureşti, şi voi urma toate căile de atac, pentru că sancţionarea este abuzivă şi nelegală", afirmă Florian Ioniţă.

Alături de el au fost acuzaţi şi preşedintele şi secretarul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, însă niciun alt coleg din Prahova nu a fost sancţionat sau cercetat în urma participării la proteste.

Poliţiştii prahoveni care fac parte din sindicat au hotărât că, în cazul în care instanţele de judecată vor decide că amenda este legală, vor face chetă pentru a o plăti. „Nu mă voi opri aici, voi protesta în continuare alături de colegii mei. M-ar putea împiedica să fac acest lucru numai dacă m-ar băga la închisoare", explică liderul sindicaliştilor prahoveni.

„Trăim în tiranie"

El consideră că măsurile luate împotriva lui sunt extreme. „Trăim în tiranie democratică, iar cei care sunt slabi de înger nu rezistă. Mai vine la mine câte un coleg care mă întreabă dacă voi ajunge la închisoare, iar acest lucru îmi induce un sentiment de teamă", spune Florian Ioniţă.

Liderul sindicaliştilor nu poate fi sancţionat disciplinar, pentru că din data de 1 aprilie 2008, de când a primit mandatul de conducere a sindicatului, potrivit normelor legale în vigoare, a fost suspendat din funcţia pe care o ocupa în structurile poliţiei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite