Ploieşti: Poliţiştii Comunitari se mută la Consiliului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei aproximativ 150 de poliţişti comunitari ar putea scăpa de disponibilizările anunţate de Guvern, ca măsură luată de Consiliul Local pentru a reduce efectele disponibilizări din administraţia locală.

Consilierii locali au amânat pentru săptămâna viitoare luarea deciziilor în ceea ce priveşte valul de disponibilizări din sistemul bugetar ploieştean.

Dacă în alte sectoare ale administraţiei locale angajaţii încă mai speră la o remediere a situaţiei, poliţiştii comunitari au fost primii bugetari locali care au primit vestea iminentelor disponibilizări.

 

Direcţie de Pază

Din cei 380 de angajaţi ai Poliţiei Comunitare, 150 sunt pe listele celor care îşi vor pierde locurile de muncă, în urma aprobării Ordonanţei de Guvern 63/2010, privind restructurările la nivel local.

Totuşi, pentru a reduce efectele concedierilor din sistemul bugetar, administraţia locală a gândit o serie de măsuri, printre care se numără şi externalizarea unora dintre regiile proprii.

Pe de altă parte, consilierii judeţeni vor vota mâine, în cadrul unei şedinţe ordinare, înfiinţarea unei Direcţii Judeţeane de Pază.

„Am decis să amânăm proiectul vizând disponibilizările la Poliţia Comunitară deoarece purtăm discuţii cu Consiliul Judeţean în vederea preluării unui număr mare de poliţişti comunitari care urmează să fie disponibilizaţi", explică primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici.

Potrivit acestuia, o altă parte a angajaţilor din Poliţia Comunitară ar urma să fie angajaţi în cadrul Primăriei, pe alte funcţii decât cele deţinute până acum.

 

Angajări la Consiliul Judeţean

Noua Direcţie de Pază din cadrul Consiliului Judeţean va avea 163 de posturi, cele mai multe urmând să fie ocupate de către actualii angajaţi ai Primăriei.

Direcţia de Pază are ca obiectiv supravegherea obiectivelor de interes public din Prahova şi a instituţiilor subordonate.

Vestea că nu vor fi lăsaţi pe drumuri a fost primită cu mare bucurie de poliţiştii comunitari care privesc eventualul lor transfer la Consiliul Judeţean ca pe o salvare.

„Nu am primit o înştiinţare oficială până în acest moment. Ştim că se poartă discuţii între cele două instituţii, iar deciziile ni se vor comunica ulterior", spune Lavinia Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Ploieşti.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite