Ploieşti: Policlinica Cina, în pragul falimentului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul unităţii, doctorul Gabriel Băzăvan şi-a dat demisia, în timp ce medicii şi ceilalţi angajaţi nu şi-au mai primit salariile de două luni, iar unitatea medicală a acumulat datorii de aproximativ 5 miliarde de lei vechi.

Doctorul Gabriel Băzăvan, directorul Policlinicii Cina de aproape un an, s-a hotărât zilele trecute să îşi dea demisia deoarece nu a mai reuşit să plătească datoriile restante şi să asigure salariile personalului medical.

"Avem aproximativ 60 de angajaţi pe care nu am reuşit să îi mai plătim pe lunile aprilie şi iunie. Policlina are datorii la asiguraţi, furnizori, iar în total s-au adunat aproximativ 5 miliarde de lei vechi. M-am hotărât să îmi dau demisia, poate în felul acesta ne va ajuta cineva", ne-a declarat managerul unităţii, doctorul Gabriel Băzăvan.

 Pentru munca prestată în luna martie, medicii şi-au primit 60% din salariu în luna aprilie, iar restul, acum câteva zile.

Situaţie disperată

 "Sunt colegi care s-au împrumutat să poată să mai vină la serviciu. Eu personal îmi completez veniturile şi cu munca pe care o prestez în sistemul privat. La Policlinică o sa continui să vin chiar dacă situaţia nu o să fie prea roz pentru că sunt legată de colegii de aici şi mă gândesc şi la oamenii care nu îşi permit să dea bani la un cabinet particular pentru o consultaţie. În schimb, aici vin cu trimitere de la medicul de familie şi nu sunt nevoiţi să plătească", ne-a spus Tania Mircescu, doctor dermatolog.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Prahova consideră că la Poclinică este o problemă managerială.

"Echipa de medici de acolo are o problemă de cooperare.  Nu lucrează toţi împreună pentru a-şi putea susţine cheltuielile. Policlina este independentă, iar banii provin din serviciile pe care le efectuează. Cred că Policlinica a ajuns într-o situaţie de faliment", este de părere directorul DSP , Cristian Vintilescu.

Servicii oferite

Policlinica Cina oferă servicii de gastroenterologie, interne, ortopedie, psihiatrie, dermatologie, cardiologie, chirurgie, radiologie, balneofizioterapie şi ORL.

Anual, Policlinica are peste 800.000 de pacienţi, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Majoritatea celor care vin la "Cina" sunt persoane de condiţie medie care nu îşi permit să meargă la un cabinet privat.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite