Ploieşti: Ploieştenii îşi scot singuri măselele pentru a economisi vizita la stomatolog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza crizei de stomatologi din spitalele publice şi a tarifelor piperate percepute de particulari, din ce în ce mai mulţi ploieşteni evită să meargă la dentist folosind calmante pentru a-şi trata durerile, ba chiar, unii dintre ei, încearcă cu forţe proprii să-şi scoată dinţii care-i dor pentru a nu mai da bani la stomatolog.

Dacă în urmă cu un an, la cabinetele stomatologice private din Ploieşti trebuia să aştepţi chiar şi două luni pentru a obţine o programare, criza economică a schimbat situaţia orecum în favoarea pacienţilor. Chiar dacă adresabilitatea a scăzut considerabil, cabinetele de cartier sunt preferate în locul clinicilor din zona centrală a municipiului, datorită posibilităţii achitării în rate a contravalorii serviciilor.

"În cazul meu, pot spune că nu am scăzut preţurile pentru că materialele cu care lucrez sunt scumpe, dar permit oamenilor să achite în rate banii, nu prin bancă, ci la mica înţelegere", a spus Marius Dragomir, medic stomatolog la un cabinet din Ploieşti.

"Cei care-mi solicită serviciile vin de multe ori cu probleme grave: abcese dentare, afecţiuni parodontale, ba chiar am avut şi pacienţi care şi-au scos singuri dinţii, ca să facă economie, şi au făcut infecţie. Nu recomend nimănui să procedeze astfel pentru că o astfel de infecţie poate ucide", a mai spus dentistul.

Cât vă costă stomatologul

Preţurile serviciilor stomatologice variază în funcţie de problemele pe care le aveţi. Oricum, e bine de întrebat înainte de începerea tratamentului care este costul estimativ al întregii lucrări. În caz contrar, e posibil ca vizita la dentist să fie cât nu vă puteţi permite să achitaţi pe loc.

În medie, o consultaţie poate costa între 40 şi 60 de lei, în funcţie de dotările cabinetului, o plombă - 50-70 de lei, o extracţie între 40 şi 80 de lei, iar un implant poate ajunge chiar şi la 500 de euro.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite