Ploieşti: Ploieştenii îşi pot lua banii pe rable

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii pentru voucherele suplimentate în programul Rabla vor veni mâine în Prahova. Colectorii autorizaţi din judeţ spun că vor acorda tichetele valorice pe principiul primul venit, primul servit având în vedere că sunt asaltaţi de cereri de casare.

Administraţia Fondului pentru Mediu a început să transmită cele 50.000 de vouchere cu care a fost suplimentat programul de înnoire a parcului naţional auto pentru 2010. Joi este rândul colectorilor autorizaţi din Prahova, cinci la număr, să preia tichetele valorice de la sediul AFM şi să le distribuie proprietarilor de maşini casate.

"Noi avem foarte multe cereri din partea prahovenilor, cred că sunt peste 500, dar în această primă tranşă nu vom primi decât 100 de vouchere. Ca să nu fie discuţii, vom emite un bon de ordine şi facem distribuirea tichetelor pe principiul primul venit, primul servit", ne-a spus Florian Dinu, directorul SC Remat Holding, una dintre firmele colectoare de maşini uzate din Ploieşti.

Cu aceeaşi situaţie se confruntă şi ceilalţi colectori din judeţ. "Nu vom primi de la AFM mai mult de 100 de tichete valorice, deşi cererile sunt cu mult peste acest număr. Aproape că nu facem faţă solicitărilor", ne-a declarat şi Marius Dumitru, director la SC Muller Guttenbrunn Recycling SRL din comuna Bucov.

Prahovenii ar trebui să ştie că firme colectoare de maşini uzate, autorizate de AFM, sunt atât în Ploieşti, cât şi în Bucov, Boldeşti-Scăieni, Câmpina sau Băneşti.

Vouchere la 1.800 de lei

Explozia de cereri are o singură explicaţie. Din acest an, poţi cumpăra o maşină nouă folosind nu doar unul, ci trei tichete valorice, fiecare în valoare de 3.800 de lei şi nu neapărat nominale. O afacere care miroase bine şi pentru proprietarii de maşini uzate, dar care nu aveau banii necesari pentru a completa până la un autoturism nou şi care, astfel, îşi pot vinde legal voucherele.

Toate ziarele de mică publicitate din Prahova sunt pline de astfel de anunţuri. Un tichet se vinde cu preţuri cuprinse între 1.800 şi 2.200 de lei

Condiţii

Programul Rabla de înnoire a parcului auto se adresează oricărui proprietar al unui autoturism înmatriculat în România, cu o vechime de peste 10 ani, dar cu piesele complete şi funcţionale. Din acest an pot fi casate inclusiv tractoare mai vechi de 12 ani pentru care valoarea tichetului este de 17.000 de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite