Ploieşti: Ploieştenii au ajuns la spital după masa de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mâncarea şi băutura în exces i-a băgat în spital-imagine arhivă
Mâncarea şi băutura în exces i-a băgat în spital-imagine arhivă

Peste 400 de ploieşteni au ajuns la spital după ce au consumat prea multă mâncare şi băutură de Crăciun, însă medicii de la Ambulanţă de aşteaptă şi în continuare la un număr mare de solicitări

„În data de 25 decembrie am avut 343 de solicitări, din care 205 pacienţi au fost transportaţi la spital, iar în ziua de 26 decembrie ambulanţa a fost solicitată de 357 de persoane, din care 232 au fost duse la spital", explică medicul primar Rucsandra Rădulescu, din cadrul Serviciului de Ambulanţă Prahova.

Potrivit acestuia, cele mai multe cazuri de urgenţe medicale înregistrate zilele acestea au fost colici biliare, dar pe patul de spital au ajuns şi multe persoane care au consumat în exces alcool, prezentând diferite simptome ale stărilor de ebrietate.

De asemenea, ambulanţa a mai fost solicitată şi de către persoane cu agitaţii dar şi agresate, tot pe fondul consumului de alcool, însă un număr mare de cardiaci sau bolnavi cronic au fost internaţi în aceste două zile, cei mai mulţi din cauza că au consumat alimente nerecomandate de medicii specialişti.

Zile de coşmar pentru medici

Pentru că petrecerile vor continua şi în perioada imediat următoare, medicii avertizează ploieştenii să fie precauţi în ceea ce priveşte mâncarea şi băuturile pe care le consumă, pentru a evita să-şi petreacă Sărbătorile la spital.

„Toţi pacienţii pe care i-am preluat au fost aduşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Ne aşteptăm la un număr foarte mare de cazuri similare până după Sărbători", mai spune medicul primar Rădulescu.

Specialiştii sunt de părere că cele mai afectate persoane sunt cele cu afecţiuni grave care urmează tratamente medicale şi care renunţă la medicamente ignorând sfaturile doctorilor în ceea ce priveşte alimentaţia.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite