Pericol crescut de avalanşă, în Bucegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza vântului puternic, zăpada ajunge pe cornişele deja formate, ceea ce face ca ele să devină tot mai instabile.  

Gradul ridicat de avalanşă în munţii Bucegi şi Făgăraş se menţine ridicat. Astfel, pe o scară de la 1 la 5, riscul este de gradul 4. În Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine, după două zile de relativă liniştite, vântul a început din nou să bată cu putere iar transportul de zăpadă se aşează peste cornişele deja formate. Tonele de zăpadă acumulate pe crestele munţilor duc la o instabilitate ridicată a cornişelor.

Doar cu telecabina pe munte

Salvamontiştii spun că traseele de abrupte rămân în continuare închise pentru turişti, singura cale de acces pe platoul masivului Bucegi fiind doar cu telecabina.

„Pe marginea platoului Bucegi s-au format cornişe de zăpadă, foarte mari, în special pe Valea Caraiman, Valea Albă şi Valea Morarului, unde stratul mare de zăpadă este instabil. Pentru turişti, traseele de abrupt sunt strict interzise până la sfârşitul lunii aprilie. Cei care vor să facă drumeţii, pot folosi traseele marcate de la poalele muntelui", a precizat Mirel Bogdan, reprezentant al Salvamont Buşteni. Salvatorii montani confirmă că până acum s-au produs mai multe avalanşe la altitudini mari, pe văile abrupte din zona staţiunilor Sinaia şi Buşteni însă, din fericire, nu au existat victime. Cei care chiar vor să urce pe munte sunt sfătuiţi să nu plece fără echipament corespunzător şi să-şi anunţe intenţia salvamontiştilor.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite