Ploieşti: Pensiunile de pe Valea Prahovei fac reduceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii care ajung la munte se pot distra pe pârtiile din staţiuni-imagine arhivă
Turiştii care ajung la munte se pot distra pe pârtiile din staţiuni-imagine arhivă

De teamă să nu rămână fără clienţi după Sărbători, patronii unităţilor au micşorat cu 20-30% preţul cazărilor

Pentru a-şi menţine veniturile constante şi după Sărbători, patronii pensiunilor de pe Valea Prahovei fac reduceri importante. „Preţurile cazării variază între 100 şi 130 de lei pe noapte, de persoană şi sunt cu 20% mai mici decât de Revelion", explică Dumitru Sbârnoiu, administratorul Pensiunii Raluca din Sinaia. Unitatea are disponibile 10 camere, care de Revelion au fost ocupate în totalitate, însă acum au rămas în mare parte libere. „Deocamdată ne orientăm şi vedem care este mersul, dacă vin clienţii sau nu, iar apoi, în cazul în care numărul lor scade vom lua măsuri, vom lăsa la preţ sau poate vom oferi un mic dejun în preţul cazării", mai spune Sbârnoiu. Toţi turiştii care ajung la Sinaia vor putea schia pe Valea Dorului şi pe Drumul de Vară unde stratul de zăpadă este de 20 de centrimetri.

O săptămână la Buşteni

Unele dintre pensiuni oferă în această perioadă şi pachetul promoţional „O săptămâna la munte". La Casa Magică din Buşteni, „O săptămână la munte" înseamnă 5 zile de cazare la preţul de 240 de lei, la care clienţii primesc gratuit, din partea pensiunii, încă o noapte de cazare. De atlfel, preţurile valabile la această pensiune începând din săptămâna curentă variază între 60 şi 80 de lei pentru o cameră de două persoane, iar vineri şi sâmbătă o noapte de cazare într-o cameră costă 100 de lei. Aici, însă, există chiar şi o ofertă specială de pensiune completă, care include cazare şi cele trei mese principale, totul la preţul de 70 de lei de persoană, pe noapte, iar ca distracţie turiştii pot alege pârtia de schi Kalinderu, unde stratul de zăpadă este de peste 20 de centimetri.

Negociere la faţa locului

Turiştii pot negocia preţul cazării chiar şi atunci când ajung la pensiuni. „Reducerile le facem pe loc în funcţie de numărul de nopţi de cazare, zilele din săptămână în care clienţii doresc să stea la noi, dar şi de numărul persoanelor", explică Elena Nicolenco, administratorul Pensiunii Nicolaneco din Azuga. La această unitate o cameră dublă costă 140 de lei de persoană, pe noapte, iar un apartament, 180 de lei pe noapte, de persoană. Turiştii care ajung la Azuga pot opta pentru schi sau săniuş pe Pârtia Cazacu.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite