Ploieşti: Pensionarii se împrumută pentru masa de Crăciun la CAR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perioada de rambursare a împrumuturilor este de maximum 24 de rate, iar dobânda care se percepe de 15%, aceasta scăzând la jumătate dacă împrumutul este achitat într-un an.

Pentru mulţi pensionari prahoveni, Casa de Ajutor Reciproc Ploieşti reprezintă ultima speranţă. Zeci de vârstnici vin, zilnic, încă de dimineaţă, la sediul situat pe strada Maramureş pentru a se împrumuta de câteva sute de lei până când le va sosi pensia. “Tot timpul este aglomeraţie la noi, iar în această perioadă cu atât mai mult. Mulţi pensionari nu au cu ce să îşi plătească întreţinerea şi se împrumută la noi să nu rămână restanţi. Acum, că se apropie sărbătorile, bătrânii care nu au cu ce să pregătească masa de Crăciun, apelează tot la CAR”, ne-a declarat Corina Macaran, referent în cadrul CAR Ploieşti.

Tanti Maria este văduvă de peste un an de zile şi suferă de diabet. Are o pensie de 400 de lei din care trebuie să plătească întreţinerea, să-şi cumpere medicamentele care o ţin în viaţă în fiecare lună şi să-şi asigure şi hrana de zi cu zi. “De când a murit soţul meu îmi este tot mai greu pe zi ce trece. Mă mai ajută şi copiii cum pot, dar şi ei au probleme de când cu criza asta. Acum vreau să împrumut 500 de lei să le fac o surpriză nepoţilor când vor veni la mine de Crăciun. Nu pot să îi aştept cu masa goală”, ne spune bătrâna.

 Se pot împrumuta sume de până la 7.000 lei

Pensionarii pot împrumuta de la CAR sume cuprinse între 200 şi 7.000 de lei, iar perioada de rambursare a împrumuturilor este de maximum 24 de rate. Dobânda care se percepe este de 15%, aceasta scăzând la jumătate dacă împrumutul este achitat într-un an.

“Avantajul este că omul primeşte banii în aceeaşi zi în care îi cere dacă nu are datorii, nu trebuie să mai facă alte drumuri. Şi imediat ce îşi achită un împrumut poate face solicitare pentru un altul”, ne-a declarat preşedintele instituţiei, Virgil Manolache.

“Am mai rămas doar eu şi baba, am avut un copil şi s-a dus şi ne e greu să ne descurcăm cu pensiile pe care le avem. Din când în când vin şi mă împrumut la CAR, iar la pensie plătim ratele. Acum, vrem să luăm câteva sute de lei pentru Crăciun, să pregătim câte puţin din fiecare să simţim şi noi că vin sărbătorile”, ne-a zis un bătrân aflat la coadă pentru împrumut.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor are peste 43.000 de membri în tot judeţul dintre care aproximativ 22.000 sunt în Ploieşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite