Ploieşti: Pe timp de criză, edilii investesc în... biserici?!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica „Maica Precista“ a primit 100.000 de lei, cu toate că este printre cele mai înstărite din oraş
Biserica „Maica Precista“ a primit 100.000 de lei, cu toate că este printre cele mai înstărite din oraş

În timp ce ploieştenii se plâng că nu au creşe şi locuri de parcare suficiente, consilierii locali au decis să aloce peste un milion de lei pentru a repara 26 de lăcaşuri de cult.

Bisericile din Ploieşti au primit, la ultima rectificare bugetară, suma de 1.100.000 de lei, cu toate că aleşii locali au alocat, la începutul acestui an, alţi 500.000 de lei pentru lăcaşurile de închinăciune din municipiu.

Bisericile „Înălţarea Domnului" şi „Maica Precista" au primit sumele cele mai mari, respectiv câte de 100.000 de lei.

„Sunt probleme cu acoperişul, pictura de pe tavan s-a degradat puţin. S-a mai intervenit de-a lungul timpului şi au mai fost reparaţii ale acoperişului, dar niciodată nu a fost complet refăcut", spune Ştefan Muşat, protoiereul Ploieşitului şi preot paroh la „Maica Precistă".

Prioritar şi nu prea

În timp ce conslierii locali se gândesc la cele sfinte, ploieştenii se confruntă cu probleme mult mai grave.

„S-a adus la cunoştinţă şi administraţiilor precedente despre starea jalnică in care se află şoseaua Ghighiului, dar fără niciun rezultat", spune Dragu Sorin pe siteul domnuleprimar.

Mulţi alţi locuitori se plâng de lipsa locurilor la creşe, de numărul insuficient de locuri de parcare aferente blocurilor sau de invazia de câini maidanezi. „Eu am fost muşcată de două ori de câini şi ştiu ce coşmar este. În zona unde locuiesc sunt haite de câini maidanezi şi nu numai, înfomeţati, murdari", scrie ploieşteanca Camelia Dimulescu pe acest site.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite