Ploieşti: Pe DJ102 va fi realizată o intersecţie suspendată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit autorităţilor judeţene, în 2011 vor fi realizate mai multe investiţii importante în infrastructura rutieră din Prahova.

Una dintre ele vizează realizarea unei centuri ocolitoare a Ploieştiului, care va face legătura între Drumul Naţional 1 Bucureşti- Ploieşti şi Drumul Naţional 1B Ploieşti-Buzău.

O altă investiţie importantă, a cărei valoare se cifrează la peste 20 de milioane de euro, vizează realizarea unei structuri rutiere suspendate care va fi realizată în zona de Nord a Municipiului, spre Păuleşti, prima de acest gen din Prahova.

Această construcţie este prevăzută cu mai multe ieşiri înspre DN1B şi reprezintă un pasaj suspendat, cu sens giratoriu, care va fi amplasat pe DJ102, făcând legătura dintre acest drum judeţean şi DN1B, prin bretele de acces denivelate.

Fluidizarea traficului

Autorităţile judeţene urmăresc prin realizarea acestei construcţii inedite fluidizarea traficului rutier în zona de Nord, la ieşirea din Ploieşti. „Centura ocolitoare a Ploieştiului este foarte bună, însă, din cauză că nu există un sistem bine pus la punct pierdem foarte mult timp acordând prioritate în trafic", este de părere George Şerban, un şofer.

În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Prahova, consilierii au aprobat studiul de fezabilitate pentru această construcţie suspendată, fiind aleasă drept cea mai bună soluţie pentru decongestionarea traficului, din cele propuse de constructori.

Pentru realizarea şoselei, însă, este necesară atragerea unor fonduri prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 1 care vizează „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor",  cofinanţatorul investiţiei acestui proiect fiind Consiliul Judeţean Prahova.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite