Ploieşti: Pe 1 iunie se deschide Grădina Botanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploieştenii vor avea posibilitatea de a vedea o treime din suprafaţa Grădinii Botanice, pe care se află plante, copaci şi construcţii unice în judeţ.  

Grădină Botanică de la Bucov, reprezentând un proiect al Consiliului Judeţean Prahova în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii, va fi inaugurată în mai puţin de o lună de zile.

Cu toate că proiectul a fost aprobat în urmă cu câţiva ani, realizarea ei s-a făcut foarte greu, în mare parte din cauza procedurilor de licitaţii, autorizări şi aprobări.

„Vom inaugura la 1 iunie numai cinci din cele cinsprezece hectare care vor găzdui Grădina Botanică, restul urmând a fi amenajat ulterior",  explică Emilia Iancu, directorul Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii.

Potrivit acesteia, vizitatorii vor avea ocazia de a vedea plante dar şi construcţii unice pentru judeţul nostru, de la grădini realizate în stil japonez, italian sau franţuzesc, la fântâni arteziere sau construcţii care copiază celebre monumente internaţionale. Valorea totală a construcţiei de la Bucov se ridică la aproximativ 19 milioane de euro, însă, din cauză că fondurile nu pot fi alocate integral, grădina Botanică va fi gata peste câţiva ani.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite