Ploieşti: UPDATE. Turiştii pierduţi în Munţii Baiului au fost găsiţi de salvamontişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru turişti s-au rătăcit, sâmbătă după-amiază, în Munţii Baiului din judeţul Prahova, starea de sănătate a trei dintre ei fiind gravă, întrucât ar fi intrat în şoc hipotermic.

ORA 10.50

Salvamontiştii din Azuga i-au găsit pe cei patru turişti la capătul unei operaţiuni de salvare foarte grea, având în vedere că la munte, în zona în care aceştia s-au rătăcit era ceaţă, ninsoare şi un frig pătrunzător. Două echipe i-au căutat pe mai multe văi din munţii Baiului.

Cei trei băieţi şi o fată sunt toţi studenţi la Facultatea de Geografie din Bucureşti. "Unul dintre băieţi, cel care ne-a şi alarmat este din Zărneşti, şi este mai obişnuit cu muntele. A ajuns până la o cabană şi ne-a sunat. Încă un băiat este din Curtea de Argeş, iar fata şi al patrulea turist sunt din Bucureşti. Ne-au spus că au vrut să se plimbe, să ajungă de la Cabana Susai pe Valea Doftanei, dar au rătăcit drumul", ne-a spus Alexandru Bârţoiu, şeful Serviciului Salvamont din staţiunea Azuga.

Fata era în starea cea mai gravă, din cauza modului în care îmbrăcată, pantofi, blugi şi o geacă de stradă, nepotrivite cu temperaturile şi condiţiile de la munte.

După ce au fost găsiţi, cei patru au fost conduşi la Predeal, la vila unde aceştia închiriaseră camere.

ORA 10.15

Potrivit lui Alexandru Bârţoiu de la Serviciul Salvamont din staţiunea Azuga, salvatorii montani au fost anunţaţi, sâmbătă, că patru turişti s-au rătăcit în Munţii Baiului, trei dintre ei intrând în hipotermie.

Conform sursei citate, cei patru au plecat, sâmbătă, de la cabana Susai într-o drumeţie spre Valea Doftanei, însă s-au abătut de la drum şi nu au mai ştiut nici să se întoarcă şi nici încotro să înainteze. Unul dintre ei a sunat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 şi a spus că trei turişti cu care a plecat în drumeţie se simt foarte rău din cauza frigului, salvatorii montani presupunând că aceştia sunt în stare de şoc hipotermic.

Şase salvamontişti de la Serviciul local Azuga şi doi jandarmi montani îi caută pe cei patru turişti.

Alexandru Bârţoiu a precizat că cei care participă la operaţiunea de salvare nu ştiu unde se află turiştii şi nici nu mai pot primi indicii de la ei, întrucât aceştia nu au mai putut fi contactaţi pe telefoanele mobile.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite