Ploieşti: Patru tineri au ajuns să vândă droguri pentru a-şi permite să le consume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru ploieşteni, dintre care trei băieţi şi o fată, cu vârste cuprinse între 20 şi 26 de ani, au fost arestaţi şi trimişi în judecată pentru trafic de droguri de către procurorii DIICOT.

Unul dintre tineri, Mihai Cătălin Stan, mai fusese condamnat acum un an şi jumătate tot pentru trafic de droguri. Ca o coincidenţă nefastă, în ziua în care acesta a intrat după gratii, fratele lui a ieşit, după ce făcuse puşcărie pentru acelaşi tip de infracţiune."Tinerii erau iniţial consumatori, iar ca să aibă bani de droguri au ajuns să devină dealeri. Cumpărau drogurile din Bucureşti, iar la un gram de cannabis adăugau între 10 şi 30 de lei astfel încât ajungeau să consume gratis. Vindeau gramul pe piaţă cu aproximativ 60 de lei", ne-a declarat Ionuţ Botnaru, procuror şef al DIICOT Serviciul Teritorial Ploieşti.

Andrei Dinu şi Alice Mitreanu trăiau în concubinaj şi lucrau împreună pentru a scoate un ban din vânzarea drogurilor. Atunci când tânărul era la serviciu, acesta o suna pe prietena lui şi o trimitea să încheie tranzacţiile. Drogurile erau vândute în general în zona Podu Înalt, în apropierea locuinţei celor doi traficanţi. Conversaţiile telefonice între tineri şi potenţialii cumpărători aveau loc într-un limbaj codificat, aceştia folosindu-se de diferite jocuri de cuvinte pentru a nu fi daţi în vileag.

După o perioadă în care au fost filaţi de către oamenii legii, iar unul dintre investigatori a reuşit chiar să facă cumpărări de la persoanele implicate, tinerii au fost prinşi. În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite mai multe grame de cannabis şi marijuana, dar şi seminţe de cannabis pe care tinerii intenţionau să le cultive.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite