Ploieşti: Patru bucureşteni, luaţi de vânt pe Babele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tineri din Bucureşti  au rămas captivi pe munte, aseară, după ce au fost surprinşi de o furtună puternică. Chiar dacă erau bine echipaţi, şi cunoşteau traseul, turiştii au solicitat ajutorul salvamontiştilor pentru a putea coborî în siguranţă.

Două fete şi doi băieţi din Bucureşti au plecat, aseară, după ora 17.00, spre staţiunea Buşteni. Cei patru au urmat un traseu nemarcat. Nu după mult timp, turiştii au fost suprinşi de o ploaie puternică însoţită de vijelie, care i-a determinat să-şi întrerupă drumeţia.

" Tinerii au coborât pe Valea Mălinului. Cu ajutorul unei sfori, au trecut peste o săritoare, şi au rămas blocaţi pe o stâncă. De acolo nu au mai ştiut cum să găsească o cale de acces. Acolo i-a prins furtuna. Au fost nevoiţi să anunţe serviciul de salvamont. Am mers şi i-am ajutat să iasă de acolo. Toţi sunt bine, oricum aveau cunoştinţe despre munte şi erau bine echipaţi", a declarat Ciprian Aldea, de la Salvamont Buşteni.

Atenţionarea de cod galben este valabilă până în această seară, la ora 21.00. Oamenii muntelui atrag atenţia turiştilor să nu se avânte pe trasee nemarcate, mai ales dacă nu sunt echipaţi corespunzător.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite