Ploieşti: Părinţii revoltaţi cer vaccinuri pentru copiii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de familie sunt asaltaţi cu cereri de vaccinare din partea părinţilor bebeluşilor, mulţi dintre ei nemulţumiţi de faptul că aceste seruri nu mai sunt disponibile.

„Cine îşi permite le cumpără şi le face copiilor, dar primul vaccin costă 250 de lei, al doilea, care trebuie repetat după două luni costă 220 de lei, iar al treilea, care se face la un an, este 3 milioane de lei", explică o mămică, Emanuela Enache.

La Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova mai există pe stoc doar vaccinul împotriva hepatitei B pentru copii, alte vaccinuri nefiind disponibile în acest moment.

„Întârzirile vaccinărilor vor duce la o dezorganizare în programul de vaccinare, dar din cauza lor poate creşte şi riscul apariţiei în viitor a unor epidemii" explică medicul epidemiolog Dan Decebal, purtătorul de cuvânt al DSP Prahova.

În luna decembrie, DSP Prahova a primit fonduri pentru achiziţionarea mai multor tipuri de vaccin. „Nu avem dreptul şi nici posibilitatea financiară să cumpărăm  aceste seruri. Chiar dacă nu s-ar aloca fonduri şi le-am cumpăra, tot ar dura aproximativ 3 săptămâni până serurile ar ajunge la cabinetele medicilor de familie", mai spune Dan Decebal.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite