Ploieşti: Panouri fotovoltaice în premieră la Parcul Industrial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploieşti Industrial Parc este primul parc din judeţul Prahova care a pus în funcţiune un sistem promoţional de panouri fotovoltaice conectat la reţea.

"Sistemul de panouri fotovoltaice este o noutate pentru parcurile din Prahova, iar în măsura în care îşi va dovedi eficienţa, îl vom implementa şi la celelalte puncte de lucru precum Mizil, Urlaţi şi Ciorani. În acest moment, sistemul conferă independenţă energetică pentru sediul nostru şi asta ne face să sperăm că următorul sistem va conferi independenţă energetică pentru tot sistemul de iluminat din parc. Sursa de finantare constă în fondurile proprii ale Parcului", a declarat directorul general al PIP, Fabioara Ionescu.

Construcţia a durat două zile
Sistemul va aduce un consum anual de 3-4 MWh, iar construcţia lui a durat 2 zile. În acest moment, în Ploieşti Industrial Parc - care este cel mai mare din ţară îşi desfăşoară activitatea 42 de companii, pentru care lucrează peste 7.000 de angajaţi. Unicul acţionar al Ploieşti Industrial Parc este Consiliul Judeţean Prahova.

În vederea dezvoltării zonei din apropierea parcului, în perioada următoare, administraţia judeţeană intenţionează promovarea proiectului “Centrul multifuncţional de afaceri Lumina Verde”, ca o structură de sprijin a afacerilor din Polul de Creştere Ploieşti – Prahova. Terenul pe care se va realiza investiţia este în patrimoniul public al judeţului Prahova şi are o suprafaţă de 9.729 mp. Valoarea maximă a investiţiei este de maximum 6.000.000 de Euro.

În prezent, proiectul se află în faza premergătoare organizării licitaţiei deschise pentru elaborarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic şi pentru realizarea documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiei de construire a clădirilor ce vor compune centrul de afaceri.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite