Ploieşti: Otilia Popescu a deschis primul outlet din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi-a propus să-i familiarizeze pe locuitorii din Ploieşti cu magazinul de tip outlet: haine de firmă la preţuri rezonabile.

Are doar 26 de ani, însă ambiţia ei este nemăsurată. A studiat în Cluj şi, revenită în Ploieşti, şi-a dat seama că nu regăseşte şi aici piaţa de desfacere atât de diversificată din vestul ţării.

"În Cluj sunt foarte multe outlet-uri, şi, în general, multe magazine de haine. Nu am găsit o ofertă atât de bogată în Ploieşti, aşa că m-am pus în situaţia unui cumpărător. Să găsesc un magazin cu haine produse de firme cunoscute, dar cu preţuri acceptabile", spune Otilia.

Familia ei a sprijinit-o necondiţionat, iar cu Adina, sora mai mare, a împărţit toate bucuriile şi neplăcerile afacerii.

Din ultima categorie, Otilia poate enumera faptul că a deschis magazinul în plină criză, la sfârşitul anului trecut, şi că nu are studii de specialitate. A urmat facultatea de ştiinţe politice şi un master în relaţii publice, aşa că tot ceea ce presupune o afacere a trebuit să înveţe din mers.

"Chiar dacă uneori a fost greu, am găsit întotdeauna o soluţie, câteodată chiar două", spune mica afaceristă. S-a bucurat atunci când ploieştenii nefamiliarizaţi cu magazinele outlet au intrat şi au întrebat despre ce este vorba.

Au înţeles rapid avantajele de a cumpăra de aici: hainele, chiar dacă sunt din colecţiile trecute, aparţin unor firme care au sedii în mall-uri, iar preţurile la outlet sunt de două sau de trei ori mai mici. În plus, cumpărătorii care vânau reducerile din Bucureşti au găsit în oraşul lor ceea ce îşi doreau.

Magazin şi blog

Pentru că segmentul de clienţi este foarte diversificat, de la bătrâni la tineri şi de la oameni cu bani suficienţi ori cu un buget mai restrâns, Otilia aduce marfă pe gustul tuturor şi ţine cont de ceea ce se caută.

Aici poţi găsi de la haine de copii până la modele pentru persoane foarte clasice, sportivi, măsuri foarte mici ori măsura 3XL. Luna aceasta, de exemplu, şi-a propus să aducă mai multe haine office, mai ales că poziţionarea magazinului, în apropierea câtorva bănci, aproape că a făcut naturală opţiunea.

"Dacă mi se cer sfaturi privind alegerea unei ţinute le dau, dar, de cele mai multe ori, fiecare are un stil propriu şi poartă ceea ce îi place", spune Otilia. 

Hainele sunt aduse din străinătate ori din depozite specializate din România, iar faptul că sunt din colecţii mai vechi nu înseamnă că sunt demodate. Pur şi simplu sunt bluze, rochii sau pulovere ale unor mărci foarte cunoscute, dar pentru care nu trebuie să plăteşti o mică avere.

Munca într-o agenţie de publicitate pentru o scurtă perioadă de timp a ajutat-o pe Otilia şi i-a dat ideea de a face şi un blog de promovare a magazinului.

Aici postează clipuri, filmuleţe sau melodii care au legătura cu moda şi designerii, dar şi sfaturi de stil. O secţiune importantă este cea rezervată comunicării cu actualii sau potenţialii clienţi.

"Eu îi aştept în fiecare zi pe cei care sunt dornici să afle ce branduri sunt în magazin, iar dacă nu le place nimic pot servi o bomboană şi reveni oricând", lansează invitaţia la Outlet Boutique, Otilia Popescu.

Profil

Născută. 24 aprilie 1984

Familie. Are o soră mai mare, Adina.

Studii. Facultatea de Ştiinţe Politice şi un master în Relaţii Publice la Cluj.

Ce-i place

"Îmi place să stau pe internet şi aş sta foarte mult dacă nu aş avea prieteni cu care să merg în oraş, la film, bowling sau cumpărături. Recent, mi-am descoperit o nouă pasiune, gătitul. Sunt un mare fan Jamie Oliver", ne-a dezvălui Otilia.

Ce nu-i place

Aşa cum este lesne de înţeles din faptul că face pionierat, Otiliei nu-i plac oamenii care nu sunt deschişi şi au idei preconcepute. Şi mai este ceva ce nu suportă decât foarte greu... frigul.

Întrebări şi răspunsuri

Cum se deosebesc hainele originale de cele contrafăcute?

O.P: Diferenţele se văd în special în detalii. Cusăturile, aplicaţiile nu sunt bine finisate. Mai sunt şi deosebiri de textură, vizibile ori sesizabile prin atingere. Hainele de firmă sunt mai scumpe pentru că au materiale foarte bune, sunt sănătoase pentru corp şi detalii care fac... diferenţa.

Cum este să fii afacerist la 26 de ani?

O.P: Şi frumos, dar şi greu. Eu sunt pasionată de publicitate şi, poate, pe viitor, voi lucra şi în acest domeniu. Deocamdată, însă, magazinul îmi ocupă tot timpul şi nu mai am timp de altceva.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite