Ploieşti: Orăşelul Copiilor stârneşte nemulţumiri în rândul comercianţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Deschiderea Oraselului Copiilor din Ploiesti va avea loc in ziua de Sfantul Nicolae
Ploieşti: Deschiderea Oraselului Copiilor din Ploiesti va avea loc in ziua de Sfantul Nicolae

Pregătirile pentru deschiderea Oraşelului Copiilor în Ploieşti sunt în plină desfăşurare. Va fi înfiinţată o linie RATP care-I va transport ape vizitatori din centrul municipiului până la Sala Sporturilor.

Comediile şi tarabele comercianţiilor, însă, nu-şi vor mai găsi locul, ca până acum, în centrul municipiului, ci în parcul din faţa Sălii Sporturilor Olimpia. “S-a luat această măsură pentru că, în anii trecuţi, au fost primite reclamaţii din partea locatarilor blocurilor din zona centrală care se plângeau de faptul că sunt deranjaţi de zgomot. În plus, evităm şi traficul îngreunat. De aceea s-a găsit această soluţie cu Sala Sporturilor”, a declarat Cristina Iancu, purtător de cuvânt la Primăria Ploieşti.

Decizia de mutare a locaţiei Orăşelului Copiilor a stârnit un val de nemulţumiri în rândul comercianţilor, mulţi dintre aceştia susţinând că nu vor avea deloc vânzare. “În primul rând este vorba despre locul unde vor fi amplasate tarabele noastre. Cu greu vor ajunge oamenii la noi, pentru că nu există mijloc de transport în comun. Apoi, nu este o zonă frecventată pet imp de iarnă, cum e în centru, de exemplu”, a spus Ion Sandu, un comerciant de jucării. 

Autobuz până la Sala Sporturilor
Conducerea municipalităţii a trebuit să rezolve rapid problema. Astfel, s-a hotârât înfiinţarea unei linii RATP care îi va transporta pe ploieşteni din centrul oraşului până la Sala Sporturilor, pe toată perioada lunii decembrie şi în ianuarie. “Cred că este bine şi la Sala Sporturilor, mai ales că avem acolo şi un patinoar”, a spus Anca Adam, o ploieşteancă de 38 de ani.

În parcarea de pe strada Griviţei,  unde în alţi ani funcţionau zeci de echipamente de joacă în perioada Sărbătorilor de iarnă, anul acesta va fi instalat un cort gonflabil care va găzdui serbări şcolare şi diverse manifestări culturale.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite