Ploieşti: Orăşelul Copiilor, "abandonat" la periferia Ploieştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Comercianţii se plâng că echipamentele de joacă au fost amplasate într-o zonă săraca
Ploieşti: Comercianţii se plâng că echipamentele de joacă au fost amplasate într-o zonă săraca

Părinţii care vor să-şi dea copiii în maşinuţe şi în tiribombe trebuie să străbată tot municipiul pentru a ajunge la in zona unde sunt amplasate acestea. Orăşelul Copiilor funcţionează, de ieri, la periferie, în zona Vest Aurora.

Orăşelul Copiilor este în sfârşit funcţional. Autorităţile locale au decis ca toate comediile să fie montate în Parcul Aurora, din zona de Vest a municipiului.

Şi asta pentru că nimeni nu a vrut să instaleze echipamentele de joacă la Sala Sporturilor, locaţie propusă iniţial de Primăria Ploieşti, motivând că ar fi o zonă fără vad comercial, unde se poate ajunge foarte greu din cauza lipsei unui mijloc de transport în comun.

Chiar şi aşa însă, comercianţii nu sunt mulţumiţi. Ei spun că mutarea maşinuţelor şi tiribombelor într-un cartier periferic al municipiului nu le aduce decât pierderi, nicidecum profit.

“Ce vă pot spune este că stăm şi ne uităm şi ne rugăm să ne vină clienţii, că altfel nici nu se uită la noi. Mai sunt unii “gură cască”, care nu au bani, doar stau şi se uită. Sper să nu ruginim uitându-ne la utilajele astea care stau pe loc şi care nu produc nimic”, a spus Ionuţ Vasile, unul dintre cei nouă comercianţi care au obţinut autorizaţie de la Primărie pentru amplasarea echipamentelor de distracţie. “Nu ne permitem să ne dăm copiii în leagănele astea. Sunt scumpe. Un bilet într-o chestie din asta care te învârte costă peste cinci lei. Cu banii ăştia iei cinci pâini. În zona asta sunt mulţi oameni săraci”, a spus Alina Ion, o ploieşteancă de 37 de ani, mama unui băieţel de şase ani.

Mutate din cauza zgomotului
Într-o ediţie trecută a cotidianului “Adevărul de Seară” informam ploieştenii că municipalitatea a decis ca, din acest an, Orăşelul Copiilor să nu mai funcţioneze în centru, lângă Palatul Culturii, din cauza aglomeraţiei, dar şi a numeroaselor sesizări primite de la locuitorii din zonă care se plângeau de zgomot prea puternic.

Totuşi, în parcarea de lângă Halele Centrale, pe locul unde altădată erau amplasate utilajele de distracţie, au fost amenajate 25 de căsuţe unde în prezent se comercializează dulciuri şi jucării.


Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite